Maud van Dijck
Maud van Dijck Woonkamer 22 sep 2021

Ben jij ook gek op boho? 11 idee├źn voor je bohemian woonkamer

Wij zijn er in ieder geval gek op! Met een bohemian woonkamer kan je lekker na een harde dag werk op de bank tussen de leuke boho kussens ploffen. Bohemian is meer dan een interieurstijl wat je ook wel zal zien aan de typische items van deze stijl.

Zo staat bij bohemian de natuur centraal en zijn idealen, dromen en verhalen belangrijker dan materialen.

11 idee├źn om je woonkamer bohemian te maken

1. Boho kussens en dekens

Geprinte kelim kussens zoals die hierboven horen op de bank in jouw bohemian woonkamer. Ook in andere interieurstijlen kan je gemakkelijk boho in het interieur van je woonkamer mixen met deze kussens.

2. Leuke printjes en texturen

Bij boho wil je hier en daar eigenlijk wel wat drukkere prints in je interieur zien. Het liefst wil je die wel in bohemian kleuren zoals neutrale kleuren, groen, of oranje. Denk aan Oosterse stoffen die voor textuur en cultuur in je huis zorgen. Ook botanische prints doen het goed voor boho.

3. Natuurlijke materialen

De natuur naar je huis brengen doe je natuurlijk met planten, maar ook materialen zoals hout en rotan. Alles wat een verbinding aan de natuur uitstraalt zou je gewoon in een bohemian interieur neer kunnen zetten.

3. Eclectische items

In een bohemian woonkamer is het ook leuk een paar van die eclectische items hebben die wat elementen van een andere stijl in je interieur brengen. Kijk bijvoorbeeld naar de foto hierboven waar je retro terugziet in het schilderij, de salontafel en het vloerkleed.

Binnenkijken in het prachtige eclectische interieur van Liesbeth

4. Hangstoel

Een hangmat kan natuurlijk ook, maar een hangstoel vinden wij zelf net iets leuker. Voor een boho hangstoel wil je er uiteraard een van macram├ę, zodat die helemaal in je woonkamer past.

Let’s get cozy: dit zijn de mooiste hangstoelen voor in huis op een rijtje

5. Macram├ę decoraties

Als je geen macram├ę hangstoel wilt, dan wil je eigenlijk wel andere decoratie van macram├ę touw. Het schreeuwt echt boho waardoor je niet wil dat het in jouw bohemian woonkamer ontbreekt.

6. Natuurlijk licht

Voor een bohemian woonkamer wil je het liefst een heldere ruimte. Het kan door middel van neutrale tonen, maar ook door witte gordijnen die veel licht doorlaten.

7. Een Marokkaanse poef

Zo’n echt boho item is de Marokkaanse poef. Vooral een bruine leren poef past mooi binnen de typische neutrale tinten van een bohemian kleurschema. Je kan er ook voor kiezen om een bruine leren sofa in je woonkamer te zetten.

8. Rieten manden

Wij vinden rieten opbergmanden sowieso stijlvol en handig voor in huis. Laat staan als je ook nog boho in je huis wilt halen. Het is ook leuk om rieten manden aan de muur te hangen als een toffe decoratie.

9. Koperelementen

Hier had je misschien nog niet aan gedacht, maar koper kan je ook heel goed in je bohemian woonkamer combineren. Zeker binnen boho chic past een metallic accent heel goed.

6 leuke DIY’s die je met een spuitbus koperverf kunt maken

10. Oosterse vintage kleden

Een mooi groot vloerkleed kan een echte eyecatcher zijn. Zeker als het dan ook nog een mooie print heeft zoals deze. Wollen vloerkleden zijn ook tof voor een zachte uitstraling.

11. Boho kunstwerken

Met de kunst die je aan de muur hangt kan je echt je boho interieur afmaken. Kies voor leuke bohemian schilderijen die je woonkamer net die creatieve sfeer geeft.

Go boho! Zo geef je jouw home office een te gekke bohemian make-over

boho woonkamer bohemian
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Ben jij ook gek op boho? 11 idee├źn voor je bohemian woonkamer
Sluiten