Jaime Andreas
Jaime Andreas Wooninspiratie 9 dec 2020

5 toffe tips voor het inrichten van je boekenkast

Natuurlijk kun je ook al je boeken op een e-reader stouwen, maar een boekenkast is vaak een goede toevoeging aan je interieur. Niet alleen vult het ruimte, het kan er ook onwijs leuk uitzien. Als je tenminste weet hoe je de boekenkast moet inrichten.

Of je nou graag boeken leest over interieur, of toch liever Fifty Shades of Grey. Het is toch fijn wanneer je boekenkast er een beetje hip uit ziet.

Dit zijn 5 tips voor een toffe boekenkast

1. Organiseer op kleur

Aan het einde van een regenboog staat een pot goud en daarom kan het geen kwaad om die regenboog zelf te creëren. Kies voor je boekenkast dus voor organisatie op kleur! Het staat onwijs vrolijk, is origineel en een echte eyecatcher.

Wellicht is dit geen geweldige keuze wanneer je een liefhebber bent van systematisch opbergen op naam, auteur of genre. Maar het is wel een goede manier om uit die comfort zone te stappen.

2. Hoogteverschil

De drang om boeken met dezelfde hoogte bij elkaar te zetten is groot, maar het zorgt juist voor een interessante dynamiek wanneer je de hoogte van de boeken een beetje afwisselt.

Dit lijkt misschien niet zo’n grote verandering in je boekenkast, maar hierdoor zien je boekenplanken er wat minder statisch uit en creëer je een speelse look.

3. Liggende en staande boeken

Niet ieder boek in je boekenkast hoeft overeind te staan. Je zorgt juist voor leuke afwisseling wanneer je ook een aantal boeken op elkaar stapelt. Kies er bijvoorbeeld voor om een aantal grote koffietafelboeken in je boekenkast op elkaar te stapelen. Die zien er ook nog een super interessant uit!

> Lees ook: Voeg deze accessoires toe aan je thuiskantoor voor een productieve werkplek

4. Gebruik accessoires

Het is een boekenkast, maar dat betekent niet dat er geen andere dingen in kunnen staan. Wissel de boeken af met plantjes, kaarsen of andere items om het geheel een andere look te geven. Hierdoor is je boekenkast functioneel, maar toch mooi gedecoreerd.

5. Zet een paar boeken in de spotlight

Don’t judge a book by it’s cover. Maar sommige kaften zijn zo mooi dat je ze toch wel graag wil zien. Dus waarom doe je dat dan niet? Kies een aantal boeken in je kast en draai ze om zodat je hun kaft ziet. Het ziet er leuk uit en vult bovendien ook nog eens extra ruimte op je boekenkast. Raak je snel verveeld met de kaften die je ziet? Dan wissel je de boel een beetje af.

Wil je meer weten over inrichten? Lees hier dan verder:

pinterest boekenkast opruimen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 toffe tips voor het inrichten van je boekenkast
Sluiten