Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Decoratie 24 feb 2017

Breaking the rules: tips om kunstwerken een bijzondere plek te geven

Het hebben van kunst is al een luxe opzich. Het maakt elk interieur beter, persoonlijker en meer uniek. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je je mooie kunstwerken niet zomaar ergens op wilt hangen. Als je echt een statement wilt maken, lees dan vooral verder. In dit artikel zetten wij vier leuke ideeën op een rijtje zodat je kunstwerken straks echt de aandacht krijgen die ze verdienen! Maar voordat we beginnen met onze tips moet je wel even alle ‘regels’ en richtlijnen uit je hoofd zetten!

Ga je sowieso wat nieuwe kunstwerken ophangen? Met deze geniale truc hangen ze áltijd goed en op de juiste hoogte.

1. Een gallery wall, maar dan net even anders

De gallery wall kennen we ondertussen wel. Zo’n muur vol prints en posters is een perfecte manier om van meerdere kunstwerken één statement piece te maken. Als je andere items ook onderdeel maakt van de gallery wall, krijg je pas echt een bijzondere look. Denk aan een mooie stoel, een bijzondere lamp of muurhanger. Benieuwd naar nog een voorbeeld van dat ‘net even anders’? Check dan ter inspiratie dit prachtige vintage appartement, waarbij veel lijsten van de gallery wall leeg zijn, zodat de mooiste werken echt de aandacht krijgen. Slim!

2. Gewoon op de grond

Voor een nonchalante look kun je de kunstwerken ook gewoon op de grond zetten. Dit lijkt misschien wat spannend met je dure werk, maar het staat wel heel gaaf. Wij zien het vaak voorbij komen in creatieve ateliers en waarom zou je die creative vibe niet mee naar huis nemen? Heb je een huurhuis? Kans is groot dat je niet mag boren in de muren, dus dan is dit helemaal een perfecte oplossing.

>> Overwin de struggles van wonen in een huurhuis met deze styling tips

3. Layeren!

Boven elkaar, voor elkaar en nog iets er tussendoor: net als in de mode creëer je door layering een spannende en unieke look. Schuif vooral wat heen en weer totdat je tot de mooiste lay-out komt. De beste diepte creëer je door het kunstwerk met visdraad aan het plafond te hangen, een stukje van de muur af.

>> de laagjestrend in je interieur

4. Netjes uitgelijnd

De geordende versie van de gallery wall: alles netjes uitgelijnd! De kunstwerken kunnen zeker variëren in grootte en vorm zolang de boven- of onderkant van de lijsten maar op één lijn hangt. Dat is even goed meten, maar het effect is wel super stylish!

Bekijk ook:
Kunst toevoegen aan je huis: dit zijn de 9 meest gemaakte fouten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breaking the rules: tips om kunstwerken een bijzondere plek te geven
Sluiten