4x tips om van je balkon je tweede huiskamer te maken

4x tips om van je balkon je tweede huiskamer te maken

Een balkon is ideaal als je even van de buitenlucht wilt genieten zonder dat daadwerkelijk de deur uit te gaan. Hoog boven de grond ben je even weg van het lawaai, de stress en de priemende ogen die je vooral in de stad nog wel eens in je rug voelt. In dit artikel geven we je vier tips zodat je binnen no time van je balkon een relaxplek en verlengstuk van de woonkamer maakt.

Omdat balkons vaak redelijk klein zijn, is het soms lastig om de ruimte slim in te delen én een fijne sfeer te geven. Eigenlijk kun je je balkon wel beschouwen als je tweede huiskamer. Een goed voorbeeld van iemand die het balkon helemaal weet te betrekken bij de woonkamer is Sanne. Haar huis in Haarlem heeft een heerlijk balkon vol inspiratie.

1. Trek de vloer van binnen door naar buiten

Wie van het balkon een verlengstuk van het huis wilt maken, begint met de vloer. Geef de vloer van je balkon dezelfde kleur als de vloer, die in je huis ligt of kies voor hetzelfde materiaal als binnen. Vergeet hierbij niet de vloer op je balkon te voorzien van een extra beschermende olie of was voor de buitenlucht.

Bron: homedit

2. Kleed het balkon aan met vloerkleden

Dit tuinseizoen mag een aantal kleurige buitentapijten niet ontbreken op je terras, balkon of dakterras. Dit is een makkelijke manier om sfeer te creëren of een betonnen balkonvloer te verbergen. Pluspuntje: zo kun je ook lekker op blote voeten naar buiten. Met nog wat kussens en plaids maak je je zomerse spot nog comfortabeler.

Bron: Stadshem

3. Maak van het balkon een lounge

Loungen is een trend, die voorzichtig is ontstaan rond het millenium. Het is een antwoord op het jachtige bestaan en is een goede manier om te onthaasten. Er zijn veel verschillende kleine loungesets verkrijgbaar maar die passen soms niet op een balkon. In dat geval is bijvoorbeeld een bed van pallets met een aantal kussens een goed alternatief.

4. Kies verschillende soorten kleuren, stoffen en planten

Door op je loungeplek plaids en kussens in verschillende stoffen en kleuren neer te leggen, creëer je een warme setting. Daarnaast is een plaid heerlijk om ‘s avonds wanneer het afkoelt als een dekentje te gebruiken. Maak de sfeer compleet met verschillende soorten planten en bloemen. Bekijk hier hoe je planten op verschillende manieren decoreert op je balkon. Heb je niet zulke groene vingers? Haal dan deze vijf planten in huis; deze hebben maar weinig verzorging nodig.

inthralld.com