Naomi Pater
Naomi Pater Badkamer 2 mrt 2022

Met deze simpele tips tover je de badkamer om tot een wellness oord

Tegenwoordig zijn we steeds meer op zoek naar comfort en rust. Deze trend zien we ook ontstaan in de badkamer, doordat we meer aandacht besteden aan een rustgevende atmosfeer vol planten, kaarsen, fijne producten en luxe. Wij helpen je vandaag op weg om je badkamer om te toveren tot een wellness plek aan huis.

Niets is namelijk fijner dan ook thuis volledig te kunnen ontspannen.

Zó tover je de badkamer om tot een ontspannen plek

Kaarsen

Voeg een aantal mooie kaarsen toe aan je badkamer. Hartstikke simpel, goedkoop én effectief. De sfeer wordt direct kalmer en het staat bovendien gewoon gezellig en romantisch. Nog een meditatie muziekje erbij en je komt helemaal tot rust tijdens het badderen.

Warme verlichting

Kaarsen geven warmte, maar trek dit ook door in de algehele verlichting. Je zit immers niet bij de tandarts, dus laat die felle ledverlichting maar lekker achterwege. Vooral in de vroege en late uurtjes helpt warm licht om je geest te kalmeren.

Kies bijvoorbeeld voor één wat grotere lamp en een klein zoutlampje die de lucht ook nog eens zuivert.

Rustige aardetinten

Een schreeuwend douchegordijn met een afbeelding van SpongeBob en een felgekleurde muur geven je brein een hoop prikkels. Misschien vinden de kids het een paar maandjes leuk, maar het komt je ontspanning niet ten goede.

Kies dus liever voor rustige aardetinten als donkergroen, beige of terracotta, zodat je meer in verbinding staat met de natuur. Ook materialen als hout en natuursteen passen hier perfect bij.

Planten

Wij schrijven maar al te graag over planten. Dat heb je vast al door, maar dat is niet zonder reden. De groene vriendjes staan namelijk fantastisch in je interieur en zuiveren ook nog eens de lucht.

Ze geven je gezondheid dus een boost en dat hebben we óók nodig in de badkamer. Kies natuurlijk wel voor planten die bestand zijn tegen een hoge mate van luchtvochtigheid. Kies bijvoorbeeld voor de drakenplant, de kentia palm of de graslelie.

Lekker geurende doucheproducten

De aanpassingen in de badkamer hoeven dus niet huge te zijn voor een relaxte ervaring. Je kunt met een stel kaarsen, een relaxt muziekje én lekker geurende doucheproducten al veel bereiken.

Kies bijvoorbeeld voor een douchegel met lavendelgeur die je helpt te ontspannen. Je kunt je huid ook masseren met een kruidige olie. En drink een kruidentheetje. Ga voor eentje met saffraan dat werkt tegen stress, of met rozenwortel tegen vermoeidheid.

Deze 3 badkamerstrends van 2022 gaan we óók in de toekomst veel zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze simpele tips tover je de badkamer om tot een wellness oord
Sluiten