Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 6 mrt 2022

Een tip van interieurontwerper Roodbosch: “Begin met de basis en breid dan uit”

De beste interieurtips krijg je natuurlijk van een échte interieurontwerper of stylist. In deze nieuwe rubriek De tip van… gaan we aan de slag met de beste mensen uit het vak. Zij voorzien ons van handige must know tips die je niet wilt missen.

Styling, kleur en interieur lopen als een rode draad door het leven van Marloes, beter bekend als interieurontwerper Roodbosch. Ze vindt het fantastisch om anderen te inspireren en deelt op Roomed een handige interieurtip.

Een handige tip van interieurontwerper Roodbosch

“Begin met de basis en breid dan uit”

Wanneer je net een nieuw appartement op de kop hebt getikt is het verleidelijk om zo snel mogelijk veel leuke dingen in te slaan. Je wilt alles wel hebben. Van hippe panter-accessoires tot een beige dekentje en allerlei soorten planten. Toch is het volgens interieurstylist Marloes veel slimmer om te beginnen met een steady basis.

“Maak eerst een moodboard met de gewenste interieurstijl en ook een kleurenpalet. Als dat helder is zorg je voor goede meubelstukken zoals een comfortabele bank, een stevige kast, stoelen en een tafel. Maar kijk vooral ook functioneel of het in de ruimte past.”

En dan? “Voeg daarna pas de accessoires toe, zoals een mooi vloerkleed, een kussen , plaid of persoonlijke items zoals het bijzettafeltje van oma of het schilderijtje geschilderd door je vriendin. Zo maak je het geheel persoonlijk”, vertelt Marloes.

Een interieur moet groeien

“Koop zeker niet alles in één keer”, vertelt de interieurgoeroe. Waarom dan? “Nou vaak overzie je niet eens of het allemaal bij elkaar past. En het is juist leuk als je ook nog accessoires uit bijvoorbeeld Marokko of Indonesië kun meenemen voor je huis.”

“Eigenlijk moet een interieur gewoon met je mee groeien. Dat is het leukst”, aldus de interieurstylist.

Nu zijn we natuurlijk ook wel benieuwd naar het stulpje van Marloes zelf. Op Instagram zien we dat de interieurstylist gek is op kleuren en printjes én dieren.

Een leuke inrichting voor weinig geld

Ze vertelt dat ze veel objecten gewoon bij de kringloop of via Instagramaccounts met tweedehands meubels koopt. Ook Etsy vindt ze top. De stylist vertelt dat allemaal niet zo duur hoeft te zijn: “Met weinig geld kun je een ruimte al hartstikke leuk inrichten.”

Benieuwd naar meer van Marloes? Bezoek dan zeker even haar website of kijk op haar Instagram.

6 dingen die je volgens stylisten eigenlijk niet op je bureau nodig hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een tip van interieurontwerper Roodbosch: “Begin met de basis en breid dan uit”
Sluiten