Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 12 jul 2016

Dit tiny house in Portugal lijkt te zweven

Tiny houses zijn all about duurzaamheid. Dat zie je niet alleen terug aan the way of life in een tiny house, maar ook aan de manier waarop ze gebouwd worden. Toch kun je altijd nog een stapje verder gaan. Dat bewijst MIMA Housing. Het bedrijf ontwierp niet alleen een duurzaam huis, maar zorgde er ook voor dat het huis perfect past in het omringende landschap. Het enige wat ze daarvoor gebruiken is een set spiegels.

Bij dit gebouw in Californië werden spiegels ook al gebruikt voor het exterieur en omdat het daar ging om een project in het bos, was het effect extra bijzonder.

Zeker wanneer je van een afstandje naar dit huis kijkt, zie je het effect van de spiegels erg goed. Om het het idee dat het huis zweeft extra kracht bij te zetten hebben de architecten gekozen voor een vederlicht ontwerp. Hiervoor maakten ze gebruik van grote ramen, dunne wanden en lieten ze alle overbodige elementen weg.

Het lichte ontwerp was niet alleen belangrijk voor de looks van dit huis, maar ook voor de productie. Dit tiny house wordt namelijk volledig in een fabriek gebouwd en vervolgens met een vrachtwagen naar de plek van bestemming gebracht. Een laag gewicht is dus belangrijk om het huisje gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

>> Dit duurzame micro-huis bouw je zelf waar je maar wilt

Net zoals het exterieur is dit huisje van binnen heel strak en minimalistisch. Vinden we niet alleen heel mooi, maar een strakke inrichting is met zo weinig vierkante meters ook heel slim. Hierdoor lijkt het interieur een stuk groter, iets wat bovendien versterkt wordt door de grote ramen.

Wij zien onszelf wel wonen in dit stijlvolle tiny house, maar heeft deze manier van wonen ook toekomst? Om daar achter te komen stelden we een paar vragen aan een expert, die ons alles kon vertellen over de toekomst van tiny houses.

MEER LEZEN
Lees het verhaal van Marjolein, die als eerste in Nederland permanent in een tiny house gaat wonen. Of bekijk dit ecologische huis in Ecuador.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit tiny house in Portugal lijkt te zweven
Sluiten