Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 11 feb 2021

Wow! Dit tiny house kreeg een planten make-over en dat ziet er geweldig uit

Hoe meer kamerplanten, hoe beter. Dat lijkt wel het motto geweest te zijn van de bewoners van dit appartement, want ondanks dat het huis maar 42 vierkante meter is staat het vól met kamerplanten. We hebben in elk geval al onwijs veel inspiratie gehaald uit dit groene tiny house.

Want met een oppervlakte van 42 vierkante meter mogen we toch wel een tiny house noemen, toch? Of anders in elk geval een tiny appartement, want klein is het zeker. Dat doet echter niets af aan de inrichting.

tiny house met planten
Bron: Bolaget

Voor de oplettende kijker: we hebben dit huis inderdaad al eens eerder gezien (of in elk geval een huis wat er mega op lijkt). Mocht je niet weten over welke binnenkijker we het hebben, check dan het volgende artikel eens.

Dit kleine appartement is ingericht als een tiny house met te gekke keuken

Is het precíés hetzelfde huis? Dat denken we niet, vergelijk de keukens maar eens met elkaar. Maar de stijl is in elk geval precies hetzelfde en als we deze huizen naast elkaar zetten, zie je hoe veel planten kunnen doen voor een ruimte.

tiny house met planten
Bron: Bolaget
tiny house met planten
Bron: Bolaget

Onze favoriete kamerplanten-keuze is dat er zo veel planten voor het raam gehangen zijn. In principe gebruik je planten in dit geval als een soort gordijnen. Je beperkt de inkijk van buitenaf, maar er komt nog wel voldoende licht naar binnen.

Natuurlijk kunnen niet alle planten in de volle zon staan, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Maar als jij een raam hebt waar nooit direct zonlicht op schijnt, dan is dit idee zeker uitvoerbaar.

tiny house met planten
Bron: Bolaget

Als we nog iets moeten uitkiezen waar we de bewoners van het appartement graag over willen complimenteren, dan is het wel het gebruikte kleurenpalet. Zelfs de vintage accententen pasen precies bij de planten en de lichtblauwe meubels. Alles ziet er in elk geval uit om door een ringetje te halen.

Dit is de kracht van een goed kleurenpalet in huis

tiny house met planten
Bron: Bolaget
droogbloemen in een flesje
Bron: Bolaget

Nog een leuk detail: aan de muur zijn verschillende reageerbuisjes opgehangen waar droogbloemen ingestoken zijn. In de lente en zomer kan je hier natuurlijk ook stekjes in laten wortelen.

Zelf ook zoiets maken om neer te zetten, of om aan de muur te hangen? Het kan allebei! We schreven het onderstaande artikel erover, en je kunt de DIY altijd aanpassen naar jouw eigen wensen.

Creatief met stekjes: zo bouw je je eigen propagation station

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow! Dit tiny house kreeg een planten make-over en dat ziet er geweldig uit
Sluiten