Jaime Andreas
Jaime Andreas Compact Wonen 23 jun 2020

Te gek – Fleur is 21 jaar en maakte haar eigen tiny house als studentenwoning

Het blijft mij verbazen hoeveel er mogelijk is met een tiny house. In zo’n kleine compacte woning kun je eigenlijk heel goed leven en ben je van alle gemakken voorzien. Onder de indruk was ik dus van Fleur die, samen met haar vader, op haar 20e al een eigen tiny house bouwde.

Haar eigen tiny house staat in Leeuwarden waar ze woont terwijl ze aan het studeren is. Natuurlijk heeft ze veel fysieke en financiële hulp gehad van haar ouders, maar zo’n klein huis is een uitkomst voor een student als Fleur. Een kamer huren in een grote stad kan namelijk ook ontzettend duur zijn.

Een eigen tiny house

Fleur was 20 toen ze het idee van haar tiny house bedacht. Ze kreeg van haar ouders een flinke som geld voor haar studie en bedacht toen dat het voordeliger was dit geld in een tiny house te stoppen dan in een klein studentenkamertje. Weer eens iets anders dan je standaard studentenhuis.

Slim met ruimte

Haar kleine huis heeft alles wat je je maar kan wensen. Dat komt voornamelijk omdat ze slim is omgegaan met de ruimte die ze heeft. Zo hebben ze veel slim in de hoogte gewerkt, maar ook op andere manieren slim gebruik gemaakt van hoekjes in het huis.

Zo heeft ze een uitschuifbare trap die ze tegelijkertijd gebruikt als opbergruimte. Dat is dus erg handig. Met deze trap klimt ze naar een loft die functioneert als slaapkamer met comfortabel bed en een leuke boekenkast.

Fleur heeft ook een kleine keuken waar een klein barretje aan vastgemaakt is. Dit functioneert als studeerplek en als eettafel. Daarnaast heeft ze een vrij grote bank die ze kan uitschuiven zodat het een bed is. Zo kunnen er ook nog eens mensen blijven logeren.

Gescheiden ruimtes

Deze ‘ruimtes’ worden van elkaar gescheiden doormiddel van een rek waar ze jassen aan kan hangen. Zo is er toch nog een beetje de illusie dat je van de woonkamer naar de keuken loopt.

Een van de leukste onderdelen van Fleur’s eigen tiny house is de kleine haard die in de woonkamer staat. Dit zorgt ervoor dat haar simpele kleine huis wat meer karakter krijgt. Sowieso heeft ze de kachel wel nodig want in de winter kan zo’n huisje flink koud worden.

Wij zijn groot fan van Fleur en haar huisje! Wil je het ook graag zien? Haar tour bekijk je in de onderstaande video (via YouTube).

Meer weten over tiny houses?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te gek – Fleur is 21 jaar en maakte haar eigen tiny house als studentenwoning
Sluiten