admin
admin Trending 17 jan 2019

Wow! Deze tiny houses zijn compleet duurzaam (en zien er cool uit)

Een groep studenten van Sacramento State in Amerika heeft hele bijzondere duurzame tiny homes ontworpen. Deze kleine huizen van 37m2, die op wielen staan, draaien op zonne-energie en zijn misschien wel dé oplossing om duurzamer te gaan wonen.

De huisjes zijn aan de buitenkant lichtgrijs, met houten panelen, als kleine ode aan de traditionele houten Amerikaanse huizen. Wat meteen opvalt zijn de duidelijk zichtbare features die zijn toegevoegd voor de verduurzaming van het huisje, zoals de zonnepanelen aan de zijkant van het huis.

Reizen met tiny houses

Door een slim systeem met buizen wordt water ook door de zon opgewarmd. Je kunt zelfs met de huizen reizen, mocht je dat willen. En hoe je aan water komt? Er zit een grote tank in, die regenwater opvangt die je weer kunt hergebruiken.

De tiny home heeft veel ramen die je tegenover elkaar kunt openzetten. Zo tackle je meteen het ventileer-probleem. Vooral handig voor in Amerika – waar het heel erg heet kan worden -, omdat daar vaak de airco wordt aangezet.

De binnenkant ziet er ook mooi uit, met veel hout en grijstinten. Je kunt met een klein trappetje naar de ‘slaap-loft’ gaan, en in een hoekje vind je een apparaat dat het water- en energieverbruik monitort. Batterijen zijn geïnstalleerd voor de stroom.

De huizen worden tentoongesteld tijdens een Tiny House-wedstrijd (ja, dat bestaat) in Sacramento, Amerika.

Hoe lang zou het duren voordat dit naar Nederland komt?

Meer lezen over tiny houses?

Bron: inhabitat.com

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wow! Deze tiny houses zijn compleet duurzaam (en zien er cool uit)
Sluiten