Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 15 nov 2021

Tv tip: het programma Tiny House Battle op RTL4

It’s time for tiny houses! Op de Roomed-redactie zijn we dol op tiny houses, want wie houdt er nou niet van dingen die mini zijn? Een klein huis kan net zo goed een droomhuis worden, en daarnaast zijn ze nog veel duurzamer ook. Dus tiny house fans opgelet! Wij hebben namelijk iets leuks gespot op tv: het programma Tiny House Battle op RTL 4.

In deze tv-show kan je zien hoe deze kleine huisjes van begin tot eind in elkaar worden gezet. Of je nu meer houdt van het klussen, ontwerpen of gewoon van tiny things, Tiny House Battle heeft het allemaal.

Tiny House Battle op RTL 4

In de RTL-show nemen twee teams van amateurklussers het iedere week tegen elkaar op. Ze moeten in zeven dagen tijd in opdracht van een potentiële klant een tiny house volledig ontwerpen en daarna zelf bouwen. Ze krijgen daarbij een budget van €25.000,- voor hun tiny house. Daarbij mogen ze wel gebruik maken van tweedehandse items om kosten mee te besparen.

Zo zie je maar weer aan deze serie dat tiny living steeds populairder wordt en je het ook meer in Nederland ziet. Met een overvolle huizenmarkt kan een tiny house namelijk een goede optie zijn als je een nieuw huis zoekt.

Deze competitie met kleine huisjes kan je wekelijks om 20.30 op de maandagavond volgen op RTL 4. En als je Videoland hebt kan je zelfs een aflevering van deze serie vooruitkijken.

Dit is té leuk: zelfs jouw Sims kunnen nu in een tiny house wonen

Wat kan je verwachten in een aflevering?

Wonen in een tiny house is duurzaam en een mooi ideaal. Maar deze serie laat ook nog kort wat van de klanten en hun struggles zien voor ze naar een tiny house verhuizen. Want kleiner wonen betekent natuurlijk ook minder opbergruimte. Dan kom je er pas achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt.

Aan het einde van een aflevering zien we een showdown van de twee tiny houses, waarbij de klanten het huisje kiezen waarin zij willen wonen. Zo kan je dus iedere week twee prachtige tiny houses op jouw televisie verwachten. Als je al weet dat je geen afleveringen gaat terugkijken of wilt spieken naar het resultaat van de eerste aflevering, dan kan dat op Instagram. Pas wel op voor spoilers in de reacties.

Ook leuk om te weten: het tiny house dat overblijft zal te koop worden aangeboden! Mocht je op zoek zijn naar een tiny house, dan wil je deze serie dus zeker in de gaten houden.

Kijk vanavond zelf naar een nieuwe aflevering van Tiny House Battle om 20.30 op RTL 4.

Zelf een tiny house bouwen, waar begin je? Tim legt het uit (deel 1)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tv tip: het programma Tiny House Battle op RTL4
Sluiten