Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 13 sep 2019

Helemaal tot rust komen: Roomed sliep in een ecologisch tiny house

Om even helemaal tot rust te komen, hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Sterker nog, Nederland heeft ontzettend veel moois te bieden. Om de pareltjes van Nederland te ontdekken, reist Roomed’s Sharon het hele land door om de tofste Airbnb’s te testen. Dit volledig ecologische tiny house in Slootdorp is een must see.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb altijd al in een tiny house willen slapen. Toen we door Airbnb werden uitgenodigd om te slapen in dit schattige, volledig ecologische tiny house in Slootdorp was de keuze dan ook snel gemaakt. Slootdorp ligt ongeveer op een uurtje rijden vanaf Amsterdam – precies ver genoeg om even helemaal tot rust te komen na een drukke werkdag.

Slapen in een tiny house via Airbnb

Eenmaal in Slootdorp aangekomen werden we gastvrij ontvangen door onze host Gidus. Gidus is samen met zijn schoonzus Sasja eigenaar van de camping ‘Het bos roept!’, waar de tiny house te vinden is. Het hutje staat aan de rand van de camping, bijna ín het bos, waardoor je alle privacy hebt.

Het huisje is ontworpen door architectenbureau The Way We Build, en op Airbnb vind je het onder de noemer ‘Forest Cabin’. Dat klinkt al veelbelovend.

airbnb slootdorp tiny house

Terwijl we onze spullen neerzetten en genieten van een welverdiend biertje (die je niet zelf mee hoeft te nemen, maar gewoon op het campingterrein kunt kopen, in de gemeenschappelijke kas), begint het buiten al te schemeren. Wanneer de lichten in de forest cabin aangaan, zien we hoeveel details er in het hutje verstopt zijn. De vele bogen die het hutje telt zijn bijvoorbeeld ontzettend bijzonder.

Kampvuur? Zelf hout hakken!

Ook erg leuk: om een kampvuur of haardvuur aan te steken, moet je eerst even je eigen hout hakken. No big deal, maar het voelde toch even nét als Expeditie Robinson.

airbnb tiny house

Na een heerlijk rustige en vooral stille nacht worden we volledig uitgerust wakker. De gordijnen kunnen open en het daglicht mag naar binnen. Door de grote hoeveelheid ramen is de forest cabin mega licht. Dat is fijn, want ondanks de relatief kleine ruimte (lees: 15 vierkante meter) heb je niet het gevoel dat je ‘opgesloten’ zit als de deur dicht zit.

airbnb tiny house
airbnb tiny house

Wakker worden met een heerlijk uitzicht

In de achterste hoek van het hutje is dit romantische hoekje gevormd om in te slapen. Wij waren ‘s morgens vooral onder de indruk van het uitzicht waar je mee wakker wordt. En omdat het zo lekker rustig is, hoef je niet bang te zijn dat toevallige voorbijgangers jouw slaperige hoofd zien.

airbnb tiny house

Van design tot cabin porn, deze forest cabin heeft alles

Bonuspunten voor de boeken die op de stijlvolle boekenplank liggen overigens. Voor de nieuwsgierige aagjes: Cabin Porn staat vol met prachtige boomhutten en tiny houses, het is geen ongepast leesboek. We hebben het even gecheckt.

Mocht je de badkamer nog missen: de forest cabin in Slootdorp heeft geen badkamer. Om te douchen loop je een paar minuten naar het badhuis, wat het campinggevoel helemaal compleet maakt. Je kunt wel je behoeftes doen op het compost toilet in het huisje zelf, maar hoe dát in zijn werk gaat laten we liever aan de verbeelding over. We willen natuurlijk niet alles al verklappen.

airbnb tiny house

‘s Morgens werden we nog verrast met een heerlijk ontbijtje. De croissantjes en het brood worden ‘s morgens vers afgebakken door Gidus en Sasja, de andere producten komen zo veel mogelijk van lokale boeren en bedrijven. Dat ontbijt kan je binnen opeten, maar natuurlijk ook in de frisse buitenlucht aan de picknicktafel.

Ook slapen in deze heerlijke Airbnb?

Een nacht in de forest cabin van Het bos roept! kost €75 exclusief schoonmaakkosten en servicekosten. Met die kosten erbij, betaal je voor één nacht €110. We kunnen je alvast vertellen dat je ‘s morgens als een heel ander, veel rustiger mens weggaat. Zélfs als je daarna weer naar het drukke Amsterdam moet om te werken.

Toch liever overnachten in een andere bijzondere Airbnb?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helemaal tot rust komen: Roomed sliep in een ecologisch tiny house
Sluiten