Helemaal duurzaam – dit is de nieuwe IKEA collectie (gemaakt van vilt!)

Vorig jaar schreven we er al over (dat artikel kan je hier lezen), maar nu is het eindelijk zo ver – IKEA heeft de nieuwe collectie TILLVERKA gelanceerd. Wij vertellen je er alles over én we hebben de eerste beelden van de duurzame producten.

Deze nieuwe IKEA collectie 2020 is volledig duurzaam, omdat het gemaakt is van gerecyclede materialen. Tell me more, IKEA.

IKEA collectie 2020: TILLVERKA

TILLVERKA is een samenwerking tussen IKEA en het Utrechtse bedrijf i-did. Met de TILLVERKA collectie geven ze oud textiel een nieuw leven. Ook worden er nieuwe banen gecreëerd voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door de items van deze collectie te kopen ben je dus dubbel goed bezig.

Pssst, wist je ook al dat er een IKEA horrorfilm komt?

ikea collectie 2020 TILLVERKA
Bron: IKEA

Het verwerken van oud textiel tot vilt is overigens geen nieuw proces – dit wordt al jaren gedaan om bijvoorbeeld isolatiemateriaal te maken. Het Utrechtse bedrijf i-did maakt van vilt juist designproducten, en door de samenwerking met wordt er een steeds groter publiek bereikt.

Op dit moment geeft IKEA haar eigen textielrestanten een tweede leven, maar wie weet, in de toekomst zou daar ook zomaar het textiel van klanten bij kunnen komen.

ikea collectie 2020 TILLVERKA
Bron: IKEA
ikea collectie 2020 TILLVERKA
Bron: IKEA

“Ik ben trots op de TILLVERKA collectie en onze samenwerking met i-did. Deze samenwerking helpt ons om invulling te geven aan de transitie naar een circulair business model, waar we als IKEA naar streven”, zegt Alberic Pater, Country Business Development Manager IKEA Nederland, in een eerder interview met Roomed. IKEA streeft ernaar om over 10 jaar, in 2030, volledig circulair te zijn. En daarbij is deze IKEA collectie zeker een stapje in de goede richting.

Dat betekent bijvoorbeeld dat alle producten dan circulair ontworpen moeten zijn en alleen uit hernieuwbare of gerecyclede materialen mogen bestaan. Ook recyclet IKEA op dit moment al 85% van al haar afval.

Vanaf juli 2020 zijn alle producten van de nieuwe IKEA-collectie TILLVERKA in de Nederlandse winkels. En de prijzen? Het kussenovertrek (50x50cm) scoor je voor €9,99, de opvouwbare doos kost €14,95 en de tas is van jou voor €19,95.

Meer IKEA?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Helemaal duurzaam – dit is de nieuwe IKEA collectie (gemaakt van vilt!)
Sluiten