Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 19 jun 2020

Met déze hack hang je gemakkelijk de lijsten van je gallery wall op de juiste hoogte

We hadden nooit gedacht dat we de app TikTok zouden gebruiken als bron voor de TikTok hacks, maar dit idee vonden we té handig om niet met jullie te delen. Met deze tip hang je namelijk binnen een handomdraai de lijsten van je gallery wall op de juiste hoogte. Ja, dat lees je goed.

De hack werd op TikTok gedeeld door Aliya Rinaldi. Ze vertelt dat haar moeder interieurdesigner is, en deze tip ook vaak gebruikt. Oké, je hebt mijn aandacht. Tell me more.

Gebruik tandpasta om je gallery wall op te hangen

Toen ik de tube tandpasta voorbij zag komen op de video, was ik eerst een beetje verbaasd – dat geef ik eerlijk toe. Maar het is de basis van deze Tiktok hack. Voordat je het schilderij een plekje geeft in je gallery wall, smeer je eerst een dotje tandpasta precies op de plek waar straks de spijker komt te hangen.

Houd de lijst ongeveer op de plek waar hij moet komen te hangen. Ben je tevreden over de hoogte? Dan druk je de lijst voorzichtig even tegen de muur aan. Het zal je niets verbazen: er blijft een afdruk van een kloddertje tandpasta achter. En laat dat nou precíés de plek zijn waar jij de spijker of schroef de muur in moet boren.

Dus pak die spijker of schroef, zorg ervoor dat ‘ie stevig in de muur komt te zitten. Boor het liefste nét iets onder de tandpasta klodder, zodat de lijst er precies op de juiste hoogte op komt te hangen. Verwijder het restje tandpasta met een stukje keukenpapier, en je kunt je lijst aan de muur hangen. Zo simpel is het, en er komt geen lineaal of meetlint aan te pas.

Wil je de Tiktok-video zelf nog even bekijken? Dat kan hier.

Tiktok hacks voor je interieur

Hoewel we op Tiktok normaal gesproken vooral andere video’s voorbij zien komen (de kattenvideo’s zijn onze favoriet), houden we de komende tijd onze ogen toch maar open voor meer interieur Tiktok hacks. Want we geven toe: deze hack is wel héél handig. Wij gaan ‘m in elk geval zeker gebruiken.

Ben jij de afgelopen tijd ook Tiktok hacks voor je interieur tegengekomen? Laat het ons weten via [email protected], wie weet kunnen we het gebruiken voor een artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met déze hack hang je gemakkelijk de lijsten van je gallery wall op de juiste hoogte
Sluiten