Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 17 mei 2021

6 manieren om een tijdelijke woonruimte t贸ch als thuis te laten voelen

Een tijdelijke woonruimte: je wilt er het liefst niet te veel geld en tijd in steken. Tijdelijk of niet, in elk huis wil je je thuis kunnen voelen. Wij geven daarom 6 manieren om een tijdelijke woonruimte t贸ch als thuis te laten voelen.

En nee, dat kost niet veel tijd en geld. Dit zijn de 6 tips:

Een tijdelijke woonruimte als thuis laten voelen

Je kan er altijd voor zorgen dat een tijdelijke woning iets meer ‘jouw plekje’ wordt, wij leggen uit hoe.

1. Plaats planten

Planten kunnen een ruimte echt tot leven brengen. Hoe voel je je namelijk meer thuis dan wanneer jij je woonruimte deelt met een levend iets? Vergeet hierbij niet een leuke plantenpot aan te schaffen, zo maak je het huiselijk voor niet veel geld.

Ga hiervoor ook eens langs bij je favoriete tweedehands winkel. Een oud en uniek potje geeft sfeer en het lijkt alsof die er al jaren staat.

2. Denk na over de geur in je tijdelijke woonruimte

Geur is een van de belangrijkste zintuigen en roept veel verschillende herinneringen op. Een geurkaars of olie-diffuser kan helpen om een geur te cre毛ren in je huis waardoor jij je meer thuis voelt. Misschien associeer je bepaalde geuren wel met thuis zijn of met een ontspannen gevoel.

Kies bijvoorbeeld in de ochtend voor een geurkaars die je energiek laat voelen en ‘s avonds eentje die je rustig laten voelen zoals een houtachtige geur. Als je niet houdt van open vuur in je kamer kan je beter kiezen voor een diffuser.

Goed voor de productiviteit: elke dag een andere geur in je home office

3. Je bed is erg belangrijk

Als je in een gemeubileerde woning zit kan het zijn dat je in het bed van een ander slaapt. Prima, maar om je meer thuis te voelen zijn er een paar dingen waar je rekening mee wilt houden. Een fijn dekbed met print een extra bovenmatras of eigen deken laten je sneller thuisvoelen.

Sommige dekens en kussens van thuis laten je ook denken aan thuis. Leg deze dus vooral over de hele woonruimte verspreid neer. Zo ziet het er meteen gezelliger uit.

4. Sla je spullen goed op

Een van de ergste dingen in een tijdelijke woonruimte zijn kartonnen (onuitgepakte) dozen. Het kan goed zijn dat je even wat minder plek hebt voor je spullen en dus niet alles kunt uitpakken wat je wilt.

Een goede oplossing hiervoor is een paar stijlvolle opbergdozen/opbergkratten kopen die je op kunt stapelen of ergens onder/op kunt zetten.

Deze zijn vaak erg betaalbaar en zien er een stuk leuker uit dan kartonnen verhuisdozen. Denk verder na over de spullen die je niet uitpakt, die extra foto’s of souvenirs van vakanties zijn juist leuk om uit te pakken als jij je meer thuis wilt voelen.

5. Muurdecoratie

De kans is groot dat je 贸f je muren niet mag verven 贸f dat je het te veel moeite vindt voor een korte tijd. Toch kan je de muren van een tijdelijke woonruimte wel wat leuker en huiselijker maken. Denk aan posters aan de muur, foto’s, hangplanten, schilderijen, spiegels en andere dingen.

Kale lege muren geven een kill gevoel en zorgen er minder snel voor dat jij je thuis voelt. Decoreer ze daarom met wat vrolijke items uit de winkel of van jezelf.

6. Haal het beste uit je verlichting

Slechte verlichting kan veel uitmaken voor hoe ‘thuis’ jij je voelt in een ruimte. Als jouw tijdelijke woonruimte felle lichte verlichting heeft, voeg dan kleine lampen toe in de kamer met warm licht. Zo kan je het koele felle licht wat vaker uit laten en de warme kleine lampen hun werk laten doen.

Als er juist licht ontbreekt in de ruimte kan je spiegels overwegen. Hang deze zo op bij het raam dat het licht in de kamer weerkaatst.

Wauw: binnenkijken in een zacht, warm en huiselijk appartement vol met houten meubels

Tijdelijke woning
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ApartmenttherapyWitanddelight

Reageer op artikel:
6 manieren om een tijdelijke woonruimte t贸ch als thuis te laten voelen
Sluiten