Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 8 okt 2018

Zo richt je een tijdelijke woning in (tips van een interieurexpert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag geeft Marlies advies over het inrichten van een tijdelijke woning.

Hoewel ons land niet bepaald groot is, kent het wel vele verschillende soorten huizen. Van ieniemienie stadse studiootjes tot weelderige woonboerderijen, je vindt het allemaal. En vaak ook nog in een straal van 40 kilometer. Voor vele van ons geldt dat onze ultieme woondroom financieel nog buiten bereik ligt. Dit betekent natuurlijk niet dat je tussentijds op een houtje moet bijten. Nee, in plaats daarvan haal je gewoon het beste uit je huidige woning zonder mega verbouwing. (Want je moet natuurlijk sparen voor die droom casa) Zo doe je dat:

Stem af op locatie

Misschien heb je nog geen gedetailleerd beeld van je toekomstige droomhuis maar wil je je wel optimaal thuis voelen in je huidige woning. Dat kun je onder andere doen door goed te kijken naar de locatie. Waar woon je? In een lommerrijke omgeving? Vlakbij het strand? Midden in een stad? Op het platteland? Dompel je lekker onder in die sfeer en laat je inspireren.

huis tijdelijk inrichten

Zoek overeenkomsten

Een andere manier van je optimaal thuis voelen in je huidige woning is het zoeken van overeenkomsten met je droomhuis. Stel je nou eens voor dat je ultieme huis een industriële loft is in New York maar dat je nu in een 13-in-een-dozijn middenwoning in Almere woont. Dan kun je natuurlijk kijken naar wat je allemaal niet hebt maar daar word je niet blij van. Ga in plaats daarvan opzoek naar overeenkomsten. Zoals veel lichtinval of hogere plafonds. Speel hiermee en profiteer hier optimaal van.

Budgetteren kun je leren

Dit is een hele belangrijke. Veel geld uitgeven aan een woning waar je niet wil blijven is zonde maar er helemaal niets aan doen en je er niet prettig voelen ook. Wat doe je dan? Dan maak je een plan. Maak een lijst van dingen die je aan wil pakken in huis en bedenk hoeveel geld je in totaal wil uitgeven aan dit huis.

En dan is het een kwestie van prioriteiten stellen. Bovenaan de lijst komen de dingen die je echt gedaan wil hebben. Dan ga je over op de dingen die je graag gedaan wil hebben en vervolgens de dingen waarvan je het leuk zou vinden als ze veranderd zouden worden maar wat niet per se noodzakelijk is. Vergelijk de lijst met je budget et voilà: a to do list is born!

En anders, lees vooral onze lijst met handige financiële Instagram accounts eens door.

Meer tips van een interieurexpert?

Zo houd je je interieur mooi en netjes zonder een bitch te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo richt je een tijdelijke woning in (tips van een interieurexpert)
Sluiten