Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Compact Wonen 28 jan 2020

4 tips om een tijdelijke woning tóch een gezellig thuis te maken

Een scheiding, een nieuwbouw huis dat nog niet af is, verhuizen naar een andere stad vanwege een nieuwe baan: allemaal redenen waarom je je even moet redden in een tijdelijke woning. Grote kans dat je daar niet veel aan mag – en wíl – veranderen, omdat je er niet zo lang van plan bent om te wonen. Maar hoe maak je van dat tijdelijke huis dan toch je thuis?

Met onze tips — die niet veel tijd of geld kosten — gaat dat je ongetwijfeld lukken!

1. Sorteren

Wat gaat wel en niet mee? Is je tijdelijke huis veel kleiner dan wat je gewend bent? Dan is het zaak om even te kijken wat je de komende periode nodig hebt en wat je tijdelijk kunt opslaan.

Zit je in de zomermaanden tijdelijk op een andere plek? Berg je wintergarderobe dan goed op. Heb je een grote boekenkast mét inhoud? Neem alleen de boeken mee waarvan je denkt dat je ze écht zal lezen. Is het nodig om vier identieke wokpannen mee te nemen?

De boodschap is vast duidelijk: neem alleen het nodige mee, en sla de rest ergens op. Misschien hebben je ouders nog een plekje op zolder over.

2. Schilderen

Is de kleur muur in de woonkamer een doorn in het oog? Word je er echt chagrijnig van, elke keer als je er naar kijkt? Dan is het je vrije weekend, een paar emmers witte latex en een goede roller zeker wel waard.

Maar laat de witte muren vooral lekker wit, ook al zijn ze niet misschien niet zo spierwit meer. Hang aan zo’n muur dan bijvoorbeeld posters of schilderijen. Het is zonde als je hier veel geld (en tijd!) aan spendeert, terwijl je weet dat je met zes maanden weer weg bent. Het is niet voor niets een tijdelijke woning, dus maak keuzes.

3. Investeer

Investeer in de dingen waar je gelukkig van wordt én die je weer makkelijk mee kunt nemen. Als jij aan thuis denkt, denk je dan aan een bepaalde geur? Foto’s of kunst? In je tijdelijke woning moet je zeker plaats maken voor herinneringen en persoonlijke spullen. Stop deze belangrijke spullen niet weg in de opslag, want zij maken je huis je thuis.

Kan de badkamer wel een upgrade gebruiken? Met een nieuw douchegordijn en mooie accessoires kom je al een heel eind.

4. En als je er écht klaar mee bent..

Verken de buurt! Maak van de nood een deugd, want in een nieuwe straat of stad zijn waarschijnlijk nog genoeg (voor jou) onontdekte plekjes.

Spreek met jezelf af dat je elk weekend luncht in een nieuwe lunchroom, doe de boodschappen eens in een andere supermarkt of stap zomaar eens op de fiets voor een rondje in de stad. Er is genoeg te ontdekken!

Meer tips voor een tijdelijke woning:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om een tijdelijke woning tóch een gezellig thuis te maken
Sluiten