5 toffe ideeën voor de allermooiste tienerslaapkamer

Het lijkt soms alsof die tieners nooit hun tienerslaapkamer verlaten, dus dan kan deze er maar beter tip top uitzien. We hebben de tofste ideeën op een rij gezet, zodat de kamer van jouw tiener sowieso de coolste is. Met een goede styling hoef je de tienerslaapkamer hierna niet vaak meer opnieuw in te richten.

Op een gegeven moment zal je tiener er alles aan doen om zijn of haar slaapkamer te restylen. Zeg nou zelf, die prinsessen- of dino-kamer zijn ze wel ontgroeid, toch? Blije tiener betekent ook een blije jij, dus we helpen graag een handje mee.


1. Ga voor een felle kleur op de muur

Je muren zijn al die tijd zo prachtig wit gebleven en je hebt talloze discussies gevoerd over pimpelpaars of knaloranje. We gaan je alsnog proberen over te halen. Kijk maar eens hoe mooi een heftige kleur in de tienerslaapkamer kan zijn, mits goed gecombineerd.

Vind je het spannend om meteen de hele kamer in zo’n heftige kleur te schilderen? Ga dan eerst eens voor één muur. Je kan de volgende muur altijd nog doen. Hulp nodig bij het schilderen van een muur? Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn


2. Heel cool: combineer geometrische vormen en kleuren

Kleur in de tienerslaapkamer, check. Maar we hebben nooit gezegd dat dat maar één kleur hoeft te zijn. Doe eens lekker gek en maak een creatief kunstwerk op de muur. Mix en match een paar gave kleuren en maak samen met je tiener een eigen design met grote vlakken op de muur.

3. Sfeerlichtjes en polaroids zijn een must

Toch liever niet schilderen? Dat hoeft ook niet per se om de muur om te toveren en je tiener blij te maken. Haal een snoer met kerstverlichting en een boel foto’s van zolder en je komt al een heel eind.4. Ga voor bijzondere bedden

Wanneer je de tienerslaapkamer toch aan het pimpen bent, kan je meteen wel een nieuw bed aanschaffen om de look van de kamer compleet te maken. Je kan natuurlijk gaan voor een simpel eenpersoonsbed, maar je kan ook een stapje verder gaan. Wedden dat jouw tiener zijn of haar slaapkamer dan aan iedereen wil laten zien?

Wat dacht je van een rond bed, een hangend bed (wel even checken of je plafond dat aankan!) of een hoogslaper? Wij dromen alvast weg bij de mooie plaatjes van deze bedden.


5. Niet onbelangrijk: een fijne plek om te studeren

Je tiener heeft naast een plek om te slapen, ook een fijne plek nodig om te studeren. Zorg voor een ruim bureau, goede stoel en genoeg opbergruimte voor al die schoolboeken. Laat je tiener meedenken (en gezellig helpen), dan wordt het écht de tienerslaapkamer van zijn of haar dromen. Succes!

Meer inspiratie voor kinder- of tienerslaapkamers?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 toffe ideeën voor de allermooiste tienerslaapkamer
Sluiten