Tie dye in je interieur? Wij geven inspiratie en tips

Tie dye is al een tijd populair in de mode, maar in het interieur blijft deze print een beetje achterwege. Zonde, als je het ons vraagt. Niet overtuigd? Wij laten jullie een paar toffe Tie dye interieur items zien.

Tye dye in je interieur: wij laten zien hoe mooi het kan zijn én hoe je het zelf ook kunt maken.

Tie dye in je interieur

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Kleding met veel verschillende kleuren erin verwerkt. Dit kan je ook doen bij de meubels in je huis. Tie Dye betekent letterlijk vertaald: vastgebonden kleuren. Wil je dit ook in je interieur? Lees dan snel verder.

Om te beginnen kan je alvast deze Tie dye kit bestellen.

Je kan een stuk stof (of delen ervan) bij elkaar binden en dit vervolgens kleuren met verf. Wanneer je het kledingstuk uitpakt, is het op de plekken waar je het had vastgebonden minder gekleurd waardoor je grappige patronen krijgt. Je krijg op jouw stuk stof een mooi effect van kleurverlopen.

Tie dye interieur items

Er zijn veel manieren om Tie dye in je interieur terug te laten komen zonder dat het te heftig oogt. Als je denkt aan kleding in deze vorm denk je misschien al snel aan felle, schreeuwende kleuren. Dit hoeft in je interieur niet zo te zijn.

Kies voor wat ‘rustigere’ kleuren die je combineert met elkaar. Ga voor bijvoorbeeld beige en wit, of lichtblauw met grijs. De print van zichzelf kan namelijk al redelijk druk zijn.

Wall art

Als je jouw interieur items wilt laten voor wat ze zijn kan je ook kiezen voor een beetje Tie dye aan je muur. Pak een doek/canvas en vouw deze bij elkaar. Wikkel hier een paar (zoveel je wilt) omheen en gooi hier je favoriete kleuren verf overheen.

Jouw doek zal nu met prachtige kleurverlopen de show stelen in je kamer. Hang het op boven je bank, bed of in je keuken. Als je voor een kleine variant bent gegaan, kijk dan of je jouw doek kunt inlijsten.

Experimenteer

De kleurverlopen kunnen er bij elke vouwtechniek anders uit gaan zien. Probeer het daarom eerst uit op een paar oude shirts/doeken. Kijk welk ‘design’ jij mooi vindt, speel hier een beetje mee en kies je kleuren uit.

Nu kan je het oefenen op jouw gekozen interieur item. Ook leuk: je kan je items ook een nieuwe kleur geven met bleek. Ja, je leest het goed. In plaats van gekleurde verf op lichte items te gebruiken kan je bleek gebruiken op donkere stoffen.

Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op

Tie dye interieur
Bron: Roomed

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Tie dye in je interieur? Wij geven inspiratie en tips
Sluiten