Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 17 feb 2021

Weinig ruimte voor een thuiswerkplek? Maak plaats voor de Cloffice

Is het een kast? Is het een werkruimte? Het aantal zoekopdrachten naar kantoorruimtes is het afgelopen jaar verdubbeld. Steeds meer mensen creëren geïmproviseerde werkplekken in kleine kamers.

Pinterest komt met een hele reeds trendvoorspellingen voor in 2021 op basis van zoekopdrachten van gebruikers. Hieronder valt een opvallende trend: de Cloffice. Closet en office samengevoegd dus.

In dit artikel leggen wij je uit wat het is.

Cloffice: een kast en werkruimte in één

Cloffice is een manier om een kleine ruimte in te richten. Het idee is om van een (deel van) je kastruimte een mini kantoorruimte te maken.

Het is in feite in kast, hoekje of andere soortgelijke ruimte in je huis die je veranderd in een kantoor. Dit kan een ongebruikte kast zijn, of lege ruimte onder je trap!

Het is een goede oplossing voor als je geen extra ruimte over hebt voor een thuiskantoor.

Om je een voorbeeld te geven: maak een kleine ruimte functioneel door een bureau (oftewel: planken) in kasten te plaatsen en walk-in closets te veranderen naar walk-in werkruimtes.

Maak er zelf een

Een eigen Cloffice maken is niet zo moeilijk, maar een paar tips en tricks zijn altijd handig. Zo kan je beginnen met de ruimte kiezen en leegmaken. Haal alle spullen weg en geef je nieuwe plek desnoods nog een leuk kleurtje en nieuwe energie.

Vervolgens kan je beginnen, mochten er nog planken in je kast hangen, laat er bovenin vooral wat staan want hier kan je weer kantoorspullen in kwijt.

De onderste planken kan je weghalen en vervangen door een opklapbureau (of grotere plank), zo past jouw kast nog weer dicht aan het einde van je werkdag.

Als laatst is het belangrijk om het gezellig te maken, je zit immers in een kast. Maar gelukkig is dat niet zo moeilijk, met wat licht, plantjes en gezellige posters is het zo af!

Inspiratie

Mocht je nu helemaal enthousiast zijn over de Cloffice maar ontbreekt het je aan inspiratie? Wij geven je het, we hebben een paar van onze favoriete Cloffice-ideeën verzameld om je een eigen kijk op de trend te geven.

Wauw, deze Cloffice heeft niet eens deuren, maar met een bureaustoel en wat extra accessoires kan je heel snel klaar zijn.

Misschien een iets grotere kast dan de meeste van ons ter beschikking hebben, maar niet minder mooi. Met de plankjes aan de muur en het extra kleedje staat het meteen gezellig.

Dit piepkleine kantoor laat zien dat je eigenlijk niet zoveel ruimte nodig hebt om je eigen Cloffice te maken.

Ook leuk: behang de binnenkant van je kast voor meer sfeer in je Cloffice. Zo maak je een duidelijke afscheiding met de rest van je interieur.

DeskCube is dé must have voor meer focus tijdens het (thuis)werken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pinterest businessDomino

Reageer op artikel:
Weinig ruimte voor een thuiswerkplek? Maak plaats voor de Cloffice
Sluiten