Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 12 jun 2020

5 tips voor thuiswerkers die in een sleur zitten: zó verhoog je je productiviteit

Het aantal flex- en thuiswerkers in Nederland is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Grote kans dus dat ook jij regelmatig vanuit huis werkt. Of jij je goed kan concentreren thuis is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De omgeving zelf heeft daar allereerst een grote invloed op, maar ook jouw eigen voorkeur en manier van werken.

Eerder gaven we al een aantal stylingtips voor een werkplek, die je productiviteit verhoogt. Zo kun je bijvoorbeeld beter jezelf omringen met ronde vormen en planten. In dit artikel geven we speciaal voor de thuiswerkers een aantal productiviteitstips.

Zo vergroot je je productiviteit met thuiswerken

1. Creëer een speciale werkplek

Misschien vind jij het heerlijk om gewoon vanuit je luie stoel, bank of aan de keukentafel te werken, maar dit is wellicht niet de beste optie. Hier zit je namelijk ook om te ontspannen en zo kan het zijn dat verschillende taken te makkelijk in elkaar overlopen. Dat heeft weer een slechte invloed op jouw productiviteit en concentratiegehalte.

Richt daarom speciaal een werkplek in waar je alleen je werk doet. Dit hoeft echt niet een aparte kamer te zijn; je kunt ook een hoekje van de kamer nemen.

2. Zorg voor een goede internetverbinding

Niks is zo irritant als traag internet. Het is misschien wel de nummer één irritatie op de werkvloer (bij ons in elk geval wel) en vooral als thuiswerker is een goede verbinding essentieel. Misschien moet je voor je werk wel constant via Skype communiceren en zonder internet wordt dat wel erg lastig.

3. Luister muziek

Yes, muziek verhoogt absoluut je productiviteit! Het verschilt per persoon welk genre jouw concentratiegehalte omhoog krikt, maar over het algemeen doet klassiek het behoorlijk goed. Maar zet vooral je favoriete song van het moment op en kijk wat voor jou werkt.

4. Zorg voor zoveel mogelijk daglicht

Licht maakt vrolijk en geeft je energie, terwijl donkere ruimtes je eerder zware ogen bezorgen. Zorg daarom voor zoveel mogelijk daglicht. Plaats je bureau voor zover dat mogelijk is dichtbij een raam, zet dat raam regelmatig open en zet alleen een lampje aan als het nodig is (zo bespaar je ook weer energie).

5. Houd je aan een schema

Als thuiswerker kun je nog weleens eerder geneigd zijn om naar de keuken te lopen en constant wat te eten en drinken te pakken. Houd je ook thuis aan een schema. Houd regelmatig pauzes waarbij je je ook echt even met iets anders bezighoudt zodat je daarna weer productief aan het werk kan. Zorg voor een grote fles water naast je laptop zodat je niet constant je werk onderbreekt en wel genoeg drinkt!

Meer tips voor je thuiskantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips voor thuiswerkers die in een sleur zitten: zó verhoog je je productiviteit
Sluiten