Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 27 jun 2019

Thuiswerken? Met deze home office tips zorg je ervoor dat je niet wordt afgeleid

Thuiswerken heeft twee kanten: aan de ene kant is het heerlijk dat je niet naar werk hoeft te reizen en bij wijze van spreken (oké, who are we kidding, sowieso dus) in onze pyjama aan de slag kunnen gaan. Maar hoewel je niet om de paar uur bij het koffiezetapparaat staat te beppen, zijn er in huis ook genoeg afleidingen te vinden.

Dat ene wasje kan je nu eigenlijk wel doen. Wat is de keuken een rotzooi. En waar heb je eigenlijk dat ene formulier gelaten? Gelukkig zijn er een paar manieren om je home office zo in te richten dat je niet wordt afgeleid.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Natuurlijk kan jij uitzondering op de regel zijn, maar bij de meeste mensen zorgt een rommelige kamer en een messy bureau voor een net zo rommelig hoofd. Zorg voor genoeg opbergruimte, zodat je alleen de spullen die je vandaag nodig hebt op je bureau hebt liggen.

Bij meer opbergruimte denk je algauw aan kastjes, maar er zijn nog een hoop andere stijlvolle manieren om meer opbergruimte te creëeren. Hexagon vakken, een wandrek of planken boven het bureau bijvoorbeeld.

Maak het jezelf comfortabel

Onervaren thuiswerkers zullen zeggen dat de meest comfortabele thuiswerkplek je bed of je bank is, maar evaren thuiswerkers weten wel beter. Deze plekken zijn namelijk killing voor je nek en rug. Een ergonomische werkplek is daarom nodig, maar dat betekent niet dat die niet comfortabel kan zijn. Als je maar in één ding geld wil investeren, laat dat dan je bureaustoel zijn.

Je voeten horen plat op de grond te zijn en je ellebogen op een hoek van 90 graden. De bovenkant van je beeldscherm zou daarnaast net onder je ooghoogte moeten komen. Een goede werkhouding zal je focus verbeteren, omdat je niet afgeleid wordt door een zere nek.

Meer tips? Mooi én comfortabel: let hierop bij het inrichten van je home office

Zorg voor een echte werkplek

Niet iedereen heeft een hele extra kamer tot zijn beschikking om in te kunnen thuiswerken. Toch moet je ervoor zorgen dat de scheidslijn tussen werk en privé niet helemaal vervaagd. Zonder die scheiding wordt het lastig om je werk neer te leggen. Gebruik daarom bijvoorbeeld boekenkasten om een aparte ruimte te creëeren die echt helemaal in het teken van werk staat. Zelfs een vloerkleed of een andere kleur op de muur kan al helpen om die scheiding te maken.

Lees ook: Super handig! Verstop je home office

Houd alles bij de hand

Zit je net lekker te werken, begint je buik knorren. Of heb je je agenda nodig, die nog op de keukentafel ligt. We worden het meest afgeleid als we van ons bureau opstaan. Als jij naar de keuken loopt om een banaantje te pakken en merkt dat de keuken eigenlijk wel een opruimbeurt kan gebruiken, is de verleiding groot om de mouwen even op te stropen.

Zorg dat je genoeg pennen, notitieboekjes, snacks en formulieren achter de hand hebt, om zo min mogelijk je home office te verlaten. Wedden dat je opeens een stuk productiever bent?

Daglicht is een life saver

Een donkere ruimte zorgt voor hangende oogleden. Laat dat nou iets zijn wat je net niet wil hebben bij het thuiswerken. Daglicht is je grootste vriend om productief te blijven, dus plaats je bureau dicht bij het raam. Ook fijn voor frisse lucht, die dan weer zorgt voor een betere concentratie.

Met deze tips kan je geconcentreerd in die pyjama aan de slag. Succes!

Meer tips voor je home office

Meer tips over werken en je home office vind je op ons zusje WorkJuice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thuiswerken? Met deze home office tips zorg je ervoor dat je niet wordt afgeleid
Sluiten