Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 2 feb 2021

Met deze 4 trends maak je van jouw thuiskantoor de ideale werkplek

Als er iets is wat 2020 ons geleerd heeft, dan is het wel dat we niet 40 uur per week op kantoor hoeven te zijn om productief te werken. Thuiswerken is de norm geworden, en hoewel we hopen dat we binnenkort weer welkom zijn op kantoor, zijn we steeds vaker op zoek naar een ruimte in huis om om te toveren tot thuiskantoor.

Vanuit huis werken in een thuiskantoor werkt namelijk toch nét even wat lekkerder dan vanaf de bank of de keukentafel. Daarom delen we een lijstje met de thuiskantoor trends van 2021, zodat je precies weet wat je nodig hebt als je zélf je home office gaat inrichten.

Dit zijn de thuiskantoor trends van 2021

1. Een opvallende achtergrond

Als jij meerdere keren per week een Zoom-gesprek hebt met collega’s en klanten, is het een aanrader om te investeren in een opvallende backdrop. Denk aan een abstract behang, een mooie gallery wall of een op kleur gesorteerde boekenkast.

2. Een slim thuiskantoor

Het is ideaal om een slimme assistent op je bureau te hebben die je overal mee kan helpen. Zet bijvoorbeeld Google Home op je bureau en vraag met “Hey Google” alles wat je wilt weten. Je kunt herinneringen instellen, Google dingen laten uitrekenen, of handige feitjes opzoeken. Scheelt jou weer tijd.

3. Klein maar fijn

We hebben het afgelopen jaar geleerd dat je écht niet een hele kamer hoeft op te offeren voor een thuiskantoor. Als je die ruimte hebt, is dat ontzettend fijn. Maar zo niet, dan kan je ook zeker genoeg hebben aan een bureau en een fijne bureaustoel. Zet deze op de gang, gebruik een hoekje in de slaapkamer, of ga toch voor de keukentafel als het echt niet anders kan.

In dat laatste geval is het wel belangrijk dat je jouw werkspullen weg kunt halen op momenten dat je niet aan het werk bent, om jouw werk-privé-balans in orde te houden.

4. Kamerplanten

Op de Roomed-redactie zijn we al langer fan van kamerplanten vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen – en laat dat nou precies zijn waarom ook kamerplanten in je thuiskantoor een uitstekend idee is. Daarnaast zorgen planten er ook nog eens voor dat je productiever bent.

> Waarom planten ons het gevoel geven dat we meer controle over ons leven hebben

Andere tips voor je thuiskantoor vind je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 4 trends maak je van jouw thuiskantoor de ideale werkplek
Sluiten