Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 15 jan 2022

Make it work: dit zijn de trends voor je home office in 2022

Maak eens werk van je home office! Voor je thuiskantoor zijn er genoeg trends voor 2022 in het vooruitzicht. Natuurlijk wil je naar de toekomst vooruitwerken, dus met een nieuw interieur ben je helemaal in de stemming voor het nieuwe werkjaar. Kijk dus hoe je je home office nog een boost geeft voor je weer hard aan het werk gaat.

Dan werk je het komende jaar prima door in je heringerichte thuiskantoor.

4 thuiskantoor trends voor 2022

1. Een gezonde, groene werkplek

Productiviteit staat natuurlijk centraal voor iedere werkplek, maar een werkplek moet ook gezond zijn. Daarom groeit de groene trend ook in home offices in populariteit. Werk naast een raam waar je lekker de tuin inkijkt of style wat planten in je interieur.

Ook natuurlijke elementen zoals hout en licht boosten je concentratie. Haal deze dan ook naar binnen wanneer je een werkplek wilt creëren die rust uitstraalt.

Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips

2. Een veelzijdig bureau

Een klein bureau in de hoek zie je steeds minder nu thuiswerken een steeds grotere rol speelt binnen het werkende leven. In plaats daarvan gaat de voorkeur uit naar grotere bureaus met genoeg opbergruimte of werkruimte. Flexibiliteit en veelzijdigheid worden daarom belangrijker bij de keuze van een bureau.

Daarnaast zie je ook vaker ergonomische bureaustoelen in home offices verschijnen. Deze stoelen bieden comfort, terwijl ze ook je zithouding corrigeren. In combinatie met een verstelbaar bureau zit dan altijd goed achter je bureau.

3. Een plek om te relaxen

Een bank in je thuiskantoor? Je ziet het regelmatig. Zo heb je een plek in je home office om even rust te nemen van je werk. Zeker met thuiswerken kan je je nogal eens in je werk verliezen, terwijl zo nu en dan een pauze je productiviteit juist verbetert. Een routine creëren met vaste momenten van pauze is een idee als je het moeilijk vindt om je momenten van rust te vinden.

Met een plek in je thuiskantoor om te relaxen heb je toch de ruimte om even te ontspannen zonder dat je je focus helemaal verliest.

4. Scandi home office

Het lijkt erop dat een Scandinavisch thuiskantoor dé trend wordt voor 2022. Aangezien een luchtige home office met veel natuurlijk licht de voorkeur krijgt is het niet raar dat deze interieurstijl in populariteit stijgt.

Scandinavisch brengt rust naar je thuiskantoor en omarmt natuurlijke materialen. Daarbij is het met een neutraal kleurenpalet als basis ook makkelijk om een kleur of item toe te voegen waar jij vrolijk van wordt. Breng zo je eigen personal touch aan en je hebt met Scandi een heerlijk thuiskantoor.

Trend voor 2022: een home office vol met pastelkleuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Make it work: dit zijn de trends voor je home office in 2022
Sluiten