Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 7 dec 2018

6 handige tips voor een inspirerend thuiskantoor

We zouden het stiekem allemaal wel willen: een droom van een thuiskantoor waar je volop inspiratie uit kan halen, zodat je productief thuis kan werken. Klinkt goed, toch? Vaak weten mensen alleen niet waar ze moeten beginnen. Wij wel. Daarom: 6 handige thuiskantoor tips.

1. Ga voor planten en verse bloemen

Je had vást niet verwacht dat we met dit punt zouden beginnen. Planten zorgen nou eenmaal voor minder stress, dus inslaan die handel. Tijdens werktijd kunnen we wel een natuurlijke stress reliever gebruiken.

Maar naast kamerplanten raden we het ook altijd aan om een verse bos bloemen in huis te halen. We weten niet precies wat het is, maar wij worden echt gelukkig van een mooie bos bloemen. Bloemen zorgen ervoor dat een ruimte persoonlijk maakt, wat weer kan zorgen voor een beetje extra creativiteit.

2. Houd het licht

Licht zorgt ervoor dat je een stuk productiever en creatiever bent. Zorg er dus altijd voor dat je meer dan genoeg licht hebt. Dit kan je natuurlijk doen door je bureau thuis in de buurt van een raam te zetten, mocht je die mogelijkheid hebben.

Kan je je bureau niet verschuiven, waardoor je genoodzaakt bent om in een donkere ruimte te werken? Ga dan voor genoeg lampen boven je hoofd. Kies wel lampen met een zachte, geel-achtige ondertoon zodat je er geen hoofdpijn van krijgt.

3. Voeg ook wat gezellige lampen toe

Iets wat wij bijvoorbeeld ontzettend leuk vinden: kerstlampjes! En niet alleen met kerst. Je kunt de bekende fairy lights het hele jaar door laten hangen. Op de Roomed redactie hebben we op dit moment zelfs kerstlichtjes die van kleur veranderen (roze, geel, oranje) voor een goeie werksfeer.

Ook leuk: ga voor kaarsjes. Deze geven vooral een extra gezellig effect als je vaak ‘s avonds aan het werk bent.

4. Houd het georganiseerd

Er is niets onhandiger dan spullen die op een plek liggen waar ze niet horen. Zorg dus voor een georganiseerde werkplek waar je alles binnen een handomdraai terug kan vinden.

5. Hang foto’s of posters op van mooie landschappen

Super rustgevend: mooie foto’s en posters van kalmerende landschappen. Een blauwe zee, een zonnig strand, een open veld of een bos met hoge sparren. Met mooie plaatjes van de natuur kan je soms even wegdromen. Dan heb je misschien iets minder het gevoel dat je binnen zit te werken, en krijg je een creatieve boost. En laten we eerlijk zijn: dat is altijd mooi meegenomen als je de hele dag vast zit op kantoor. Zelfs als dat kantoor je eigen huis is.

6. Houd zicht op je goals met een grote kalender

Of je nou voor een desk planner of een groot whiteboard gaat dat je maandelijks kan aanpassen: het werkt inspirerend om elke dat te kunnen kijken wat er de rest van de maand nog op de planning staat. Sommige mensen werken bijvoorbeeld graag met een naderende deadline, omdat het dan allemaal nét even iets sneller gaat.

Wij vinden het fijn om deze planner op bureau te hebben liggen. Hier kan je to-do lijstjes afstrepen en je deadlines goed in de gaten houden. Maar kies vooral voor een methode die voor jou het beste werkt. Een krijtbord (of een muur schilderen met krijtverf!) of muur van kurk met allemaal maandelijkse goals en inspiratie foto’s is namelijk óók onwijs stijlvol.

Meer thuiskantoor tips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 handige tips voor een inspirerend thuiskantoor
Sluiten