Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 6 mei 2021

Even gluren: zó ziet het thuiskantoor van MADE-medewerkers er dus uit

Een jaar geleden zijn de noodgedwongen gaan thuiswerken. Toen wisten we nog niet dat dat thuiswerken zó lang ging duren – maar here we are, nog steeds vooral vanuit huis aan het werk. Als je nog steeds aan de keukentafel werkt, is dit wat ons betreft de perfecte inspiratiebron om nu toch echt voor je eigen thuiskantoortje te gaan.

Voor de meeste werkende Nederlanders is thuiswerken de standaard geworden, en met deze nieuwe trend in het vooruitzicht heeft MADE besloten hier volledig op in te spelen. De zoekopdracht naar een compact bureau is het afgelopen jaar immers met 600% (!) gestegen.

Zo ziet het thuiskantoor van MADE-medewerkers eruit

Ben je inspiratieloos als het gaat om het inrichten van je eigen thuiskantoor? MADE geeft ons een kijkje in het thuiskantoor van MADE-medewerkers Ben, Alice en Charlene. En als klap op de vuurpijl delen ook Sharon van Roomed en Tessa van WorkJuice een kijkje achter de schermen.

thuiskantoor tips MADE medewerkers
MADE Recruiter Charlene, werkt zich in haar slaapkamer om de afleiding van het drukke gezinsleven te ontlopen. Rakara bureau €549 | Revy bureaustoel €299 | Axton tafellamp €89 Bron: MADE

Wat doen de MADE-medewerkers om hun werkdag ook vanuit huis een succes te maken? Naast het hebben van een stunning thuiskantoor waar we stuk voor stuk jaloers op zijn, delen ze ook nog de volgende tips met ons.

1. In de flow

Het is altijd goed om de dag te beginnen met wat beweging en de endorfines te laten vloeien. Of je nu rustig van start gaat, of de intensiteit op standje 10 zet, door ‘s ochtends te bewegen kun je je dag beginnen met een voldaan gevoel. Want je hebt al wat gedaan. En dat voordat je überhaupt achter je laptop zit. Zo doet Ben aan bed yoga en begint Charlene haar dag met een workout vanuit huis.

2. Mood boost

Als je thuiswerkt is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Met een heerlijk ontbijt kun je positief beginnen en heb je energie voor de rest van de dag. De juiste ingrediënten, zoals bessen en amandelen, kunnen zelfs je productiviteit verhogen.

Ben’s tip voor een mood boost? Geen beeldschermen tijdens het eten. En eet je lunch lekker buiten als het kan. Zo voelt je pauze ook écht als een pauze.

thuiskantoor tips MADE medewerkers
Alice organiseert MADE’s virtuele stijlafspraken vanuit haar slaapkamer in haar Parijse gedeelde appartement. Solomon breed bureau €399 | Lule bureaustoel €279. Bron: MADE

3. Rustig in je ruimte

Voorkom vervelende afleiding door rommel rond je werkplek op te bergen voordat je begint met werken. Ben sluit zijn werkdag af door elke avond zijn bureau weer netjes op te ruimen. Zo zet je je werkplek weer terug in een plek voor jezelf.

Ben, Head of Production bij MADE, werkt in zijn woonkamer, omringd door planten. Wingrove bureau €599 | Leora eetkamerstoel € 179 Bron: MADE

4. To-do’s

Plan je taken en ook tijd voor e-mail van tevoren in. Vergeet daarbij ook niet regelmatig een pauze(tje) tussendoor in te plannen. Maak daarnaast iedere dag onderscheid in je prioriteiten, zodat je de belangrijkste niet uit het oog verliest.

Geef je home office een upgrade met de nieuwe thuiswerk collectie van MADE

5. Klinkt goed

Muziek doet van alles met ons: de juiste nummers zorgen voor minder stress, helpen je met focussen en kunnen je motiveren om te werken. Zo kan Charlene de dag niet starten zonder relaxte tunes en was Ben de kantoor-DJ van z’n team.

En het thuiskantoor van de Roomed-redactie?

Ook benieuwd naar de plek waar de content die op Roomed verschijnt getikt wordt? Snappen we! Daarom delen Sharon, Roomed’s content manager, en Tessa, content manager van carrière-zusje WorkJuice, ook een kijkje achter de schermen bij hun thuiswerkplek.

Thuiskantoor Sharon van Roomed

Sharon: “Als Content Manager van Roomed moet ik er natuurlijk wel voor zorgen dat mijn thuiskantoor Pinterest-waardig is. Of nou ja, als ‘ie opgeruimd is dan. Laten we het feit dat ik voor deze foto 10 minuten moest opruimen vooral verzwijgen – ik ben gewoon niet zo van de clean desk policy.

In mijn home office kan een tweede scherm om op te werken niet ontbreken – ik vind werken op alleen mijn laptop vervelend. Daarnaast moet er ook altijd een fles water én het liefste een dampende kop thee binnen handbereik staan. Stay hydrated, folks.”

thuiskantoor van tessa van workjuice

Tessa: “Momenteel ben ik hard op zoek naar een huis en ik kan niet wachten tot ik een eigen kantoortje heb die ik naar hartelust kan inrichten. Tot die tijd zit ik hier aan de eettafel te werken en moet ik zeggen dat ik het lastig vind een home office te creëren waar ik graag kom.

Aan het einde van de dag gaan de werkspullen in een opbergmand. Out of sight, out of mind!

Toevallig schreven we laatst ook over de nieuwe service van MADE, waarbij MADE-stylisten persoonlijk stijladvies geven voor het thuiskantoor. Of dat nou een hoekje van de woonkamer is, zoals bij Tessa, of een hele kamer. Dus, MADE-sylisten, wat zouden jullie aan Tessa adviseren?

7 tips van MADE-stylisten voor een stijlvolle én productieve home office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even gluren: zó ziet het thuiskantoor van MADE-medewerkers er dus uit
Sluiten