Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 3 mrt 2021

Bijzondere binnenkijker: zo ziet het thuiskantoor van het koningspaar eruit

Een bijzondere binnenkijker: in dit artikel gaan we een kijkje achter de schermen nemen en zien we hoe het thuiskantoor van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima eruit ziet. Want tijdens Corona werken zij natuurlijk óók thuis.

We kijken binnen in het thuiskantoor van het koningspaar in het paleis in Huis ten Bosch.

Thuiskantoor koning willem alexander
Bron: ANP foto

Thuiskantoor van Koning Willem-Alexander

Wat een lichtinval in dit mega thuiskantoor! De glazen deuren lopen door tot aan het plafond waardoor het hele kantoor erg licht is. Ze leiden naar een klein balkon waar je even een frisse neus kan halen tussen de meetings door, hartstikke fijn.

Verder zien we veel kunst, foto’s en boeken die zijn kantoor vullen. Het is chique afgewerkt met veel gouden details en een prachtige gouden muur.

Aan de voorkant staan twee bruine stoelen voor eventuele gasten in het midden van het kantoor een groot bureau waar veel spullen op staan.

Koning Willem Alexander achter beeldscherm
Bron: ANP foto

Koning Willem Alexander heeft, naast een grote computer in het midden, ook een iPad aan een standaard hangen. Deze is op ooghoogte en is verstelbaar.

Koningin Maxima aan het werken thuis
Bron: ANP foto

Het thuiskantoor van Koningin Máxima

Ook Máxima heeft grote ramen waar veel licht doorheen komt. Naast de gouden details is haar thuiskantoor erg anders.

Op haar gouden bureau staat een gouden beeld in de vorm van een appel en verder is haar bureau gevuld met veel andere praktische dingen.

Thuiskantoor Maxima
Bron: ANP foto

Wauw, nu zien we goed wat voor behang er in de ruimte hangt. Het is een soort tropisch behang in grijstinten. Het staat goed in combinatie met het vele goud in het kantoor.

Creatief beroep? Dit is waarom je abstract behang in je home office wilt

Naast het behang is er nog iets wat ons opvalt: de enorme lamp. Hij is (wederom) van goud en bestaat uit smalle lijnen en kleine lampen. Het is een echte eyecatcher.

Naast de gouden details zien we ook koningklijk blauw veel terugkomen: in de vloer en in de stoelen bijvoorbeeld. De stoelen staan rondom een houten tafel aan de voorkant van het thuiskantoor.

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BlauwbloedANP Foto

Reageer op artikel:
Bijzondere binnenkijker: zo ziet het thuiskantoor van het koningspaar eruit
Sluiten