Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 3 jul 2020

Echt niet saai – 16 voorbeelden om wit in je thuiskantoor toe te passen

Bij Roomed hebben we het bijna altijd over kleur toevoegen. We houden van kleur, en geen muur blijft bij ons wit. Maar vandaag gaan we je tóch meenemen naar een witte home office, omdat wit en een thuiskantoor gewoon heel goed samen gaan. Je thuiskantoor inrichting hoeft namelijk écht niet saai te zijn – dat zien we wel bij deze voorbeelden.

Naast dat wit gewoon heel clean en mooi kan zijn, is het ook handig om voorbeelden van een wit thuiskantoor te hebben als je in een huurhuis woont. In lang niet elk huurhuis mag je de muren schilderen – en dan is een wit thuiskantoor nog lang niet zo’n gek idee.

16 x de witte thuiskantoor inrichting van je dromen

We hebben onze 16 voorbeelden onderverdeeld in zes categorieën: all white, wit met een lichte accentkleur, wit met een neon accent, zwart-wit, wit met planten en verschillende texturen.

All white

Als je de witte basis in huis gehaald hebt, kan je er sowieso nog voor kiezen om de accessoires een subtiel kleurtje te geven. Denk aan gedroogde bloemen, helemaal hip op dit moment.

Wit met een lichte accentkleur

Op de Roomed-redactie zijn we gek op witte thuiskantoren met een lichte accentkleur. Pastelkleuren doen het altijd goed, maar de steeds populairdere boho-trend met rotan en lichte materialen is ook een blijvertje. Aanrader: kijk eens bij de kringloop of je daar leuke matchende items voor je thuiskantoor inrichting kunt vinden.

Wit met vleugje kleur

Als je niet van volledig wit houdt, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een klein beetje kleur aan je thuiskantoor toe te voegen. Door een muur in een abstracte vorm te verven (in plaats van een hele of halve muur), maak je het geheel wat spannender zonder al te veel moeite.

Zwart-wit

Zwart en wit zijn natuurlijk een klassieke combinatie. Een zwart-wit home office ligt dus misschien ook voor de hand, en we geven je geen ongelijk. We houden van de strakke, tijdloze uitstraling die je met deze combinatie vaan krijgt.

Ga voor witte muren, zwarte planken aan de muur, een zwarte stoel en bureau, en een paar mooie zwart-wit prints aan de muur. Maak het eventueel nog af met wat mooie planten (uiteraard in een zwarte of witte pot). Meer heb je niet nodig voor een stijlvolle, fijne plek om te werken.

Wit met planten

Enne, als je niet gezegend bent met groene vingers en je zelfs een cactus nog kunt laten doodgaan, dan raden we je aan om voor gewoon botanische prints te gaan. En eventueel zelfs nepplanten, want dat kan soms hártstikke makkelijk zijn.

Verschillende texturen

Als je met veel wit gaat werken, kan het een leuke afwisseling zijn om te kiezen voor verschillende texturen. In de foto hierboven zie je bijvoorbeeld dat de stoel, de muur, het kleed en de witte vaas allemaal een ander materiaal gemaakt zijn. Door deze verschillende texturen met elkaar te combineren krijg je een mooie eenheid.

Meer lezen over een (ergonomische) thuiskantoor inrichting?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt niet saai – 16 voorbeelden om wit in je thuiskantoor toe te passen
Sluiten