Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 3 mei 2019

Mooi én comfortabel: let hierop bij het inrichten van je home office

Als je wel eens thuiswerkt, dan weet je hoe belangrijk het is om een comfortabele thuiswerkplek te hebben. De looks van je thuiskantoor zijn misschien belangrijk, maar een goede werkhouding misschien wel nóg belangrijker. Daarom 7 tips om je home office een stuk comfortabeler te maken.

Meer handige tips over werken, je thuiskantoor en productiviteit? Check dan ons zusje WorkJuice.

1. Kies een productieve locatie

Jouw werkplek is een plek waar je (waarschijnlijk) meerdere uren achter elkaar doorbrengt. Zorg er daarom voor dat jouw thuiskantoor op een productieve, comfortabele plek is.

Als je snel afgeleid bent, is het bijvoorbeeld niet handig om naast een raam te gaan zitten. We durven te wedden dat je dan binnen de kortste keren iets anders aan het doen bent. Kan je een stuk beter tegen rumoer, dan zou je in principe overal je werkplek kunnen maken. Kies een plek die voor jou het fijnste voelt.

Ook goed voor de productiviteit: elke dag een andere geur in je home office

2. Houd het functioneel

Natuurlijk is het leuk om je thuiskantoor aan te kleden met toffe accessoires en tierenlantijntjes, maar houd wel in gedachten dat een home office bedoeld is om te werken. Oftewel: de ruimte waarin je werkt, moet functioneel blijven.

Wat sowieso niet in je werkruimte mag ontbreken, is een bureau, een goede bureaustoel, en planken of een kast om je spullen te organiseren. Andere spullen zijn optioneel, dus zorg eerst voor een goede basis voordat je aan de slag gaat. Natuurlijk zijn de looks van die spullen voor jou misschien belangrijk, maar zorg dat het niet onder doet aan de kwaliteit.

3. Ga voor comfort

Een hele belangrijke: een lange werkdag gaat soms gepaard met rugpijn, nekpijn en andere lichamelijke klachten. Ons lichaam is namelijk niet gemaakt om uren achter elkaar te zitten. Maak het voor je lichaam zo comfortabel mogelijk met een goede bureaustoel. Lees er hier meer over: Vier richtlijnen voor het creëren van een comfortabele werkplek

Ook fijn: voldoende daglicht. Daglicht werkt een stuk motiverender dan de hele dag in een donkere ruimte met fel tl-licht. Ook een inspirerend muziekje kan wonderen doen voor nieuwe inzichten en ideeën.

4. Ook belangrijk: de kleur van je home office

De kleur van je home office lijkt misschien niet zo belangrijk, maar wist je dat een kleur heel bepalend kan zijn voor de vorm en functie van een ruimte? We leggen er hier alles over uit:

Zo kies je de juiste kleur voor de muren van je home office

5. Houd je thuiskantoor opgeruimd en netjes

Niets is vervelender dan die externe harde schijf nodig hebben, en ‘m nergens meer kunnen vinden. Of op zoek gaan naar papieren die je gisteren nog had zien liggen – maar waar zijn ze nu? De oplossing: geef alle spullen een vaste plek, en houd je hier ook echt aan. De rommella is bijvoorbeeld verleden tijd.

Echt moeite met opruimen? Check dan de methode van Marie Kondo eens. Dit leerde ik van ‘Tidying Up with Marie Kondo’ op Netflix, en het heeft mijn leven een stuk opgeruimder gemaakt.

Lees ook: Beginnen met Marie Kondo? Dit moet je weten voordat je begint met opruimen

Meer lezen over het inrichten van je thuiskantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

avionale

Reageer op artikel:
Mooi én comfortabel: let hierop bij het inrichten van je home office
Sluiten