Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 29 aug 2019

7 x een (thuis)kantoor inrichten met een industriële stijl

Vind jij een prachtig thuiskantoor ook een must om in te werken, maar vind je datzelfde kantoor inrichten eigenlijk een beetje lastig? Wij helpen je graag een handje op weg. Met deze tips ligt jouw industriële home office binnen handbereik.

Fan van de Scandinavische stijl? Check dan dit dit artikel over het inrichten van een Scandinavische home office dat we eerder schreven.

Industriële home office inrichten

Stoer, ruw en rauw. Dat is hoe we de industriële stijl het beste kunnen omschrijven. Smaakt dat naar meer? Lees dan snel verder.

1. Niet perfect

Houd jij niet van een gelikt interieur waar alles er tip top in orde uitziet? Dan ben je bij een industrieel interieur bij het juiste adres. Hier draait het namelijk om dat het er stoer, edgy en rauw, en juist niet perfect uitziet.

Maak je geen zorgen als er geen buizen of bakstenen muur zichtbaar zijn in je home office. Je kunt bij een industriële stijl ook je muren neutraal houden (witte muren) en de ruimte industrieel aankleden.

2. Onopvallende kleuren

Opvallende kleuren zal je niet snel terug zien in een industrieel interieur. Gebruik daarom vooral stoere en neutrale kleuren als bruin, wit, zwart en grijs bij het inrichten van je home office. Deze kleuren worden voornamelijk bepaald door de materialen die je gebruikt, maar daarover in het volgende punt meer!

3. Stoere materialen

In je industriële home office kunnen materialen als leer, warm hout, beton, staal, metaal en steen niet ontbreken. De kunst is niet één materiaal uit te kiezen, maar deze materialen te combineren. Een houten bureau met stalen poten bijvoorbeeld.

4. Fabriekslampen

Een fabriekslamp is de ultieme industriële lamp, dus stiekem kan deze lamp ook niet ontbreken in je home office. Vergis je niet, een lamp zet meteen de toon in een ruimte. Hang één of meerdere boven je bureau.

Ben je niet zo’n fan van het hang-aspect van deze lamp? Kies dan voor een plafondlamp met ‘fabrieksspotjes’.

5. Grote meubels

Omdat de kleuren neutraal zijn, is het bij een industrieel thuiskantoor leuk om voor eyecatchers van meubels te kiezen. Dat betekent een groot bureau dus, en bijvoorbeeld een grote leren fauteuil of een grote stalen kast.

6. Accessoires met kleur

Dan hebben we nog de accessoires, horen die wel bij een industrieel kantoor? Zeker! Die zorgen ervoor dat de ruimte net wat meer sfeer heeft en minder koud en koel overkomt. Precies om die reden mogen de accessoires best een kleurtje hebben. Blijf wel weg bij knalkleuren!

7. Houd het opgeruimd

Je werkt met grove texturen en materialen, waardoor een industrieel thuiskantoor al snel rommelig kan overkomen. Slecht nieuws voor de rommelkonten onder ons, maar je kunt je home office beter opgeruimd houden, voordat het ook chaos in je hoofd wordt.

Dat kun je natuurlijk niet gebruiken in je werkruimte!

Dit artikel is in samenwerking geschreven met ons business zusje WorkJuice.

Meer tips voor het inrichten van je (thuis)kantoor?

  • Je bureau én hoofd opruimen: zo richt je jouw (thuis)kantoor Feng Shui in
  • 6 handige tips voor een inspirerend thuiskantoor
  • Je werkplek op kantoor opruimen: zo ga je voor de clean desk policy
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Reageer op artikel:
    7 x een (thuis)kantoor inrichten met een industriële stijl
    Sluiten