Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 26 aug 2020

6 tips om je thuiskantoor om te toveren tot een gezellige werkplek

Een half jaar geleden maakten we ons druk over die drie weken thuiswerken – little did we know. Nu het er steeds meer naar uitziet dat thuiswerken het nieuwe normaal gaat worden, raden we je zeker aan om je thuiskantoor gezellig te maken. Een gezellig thuiskantoor staat immers garant voor een productieve, fijne werksfeer.

Na úren lang de mooiste thuiskantoren op Pinterest te bekijken, zijn we tot de conclusie gekomen dat je jouw thuiskantoor met de onderstaande tips het gezelligst maakt.

6 x je thuiskantoor gezellig maken

1. Warme kleuren op de muur

Als je vanuit huis werkt, wil je niet werken in een kille ruimte. Dat is immers totaal niet inspirerend. Ga daarom voor een warme kleur op de muur. In dit artikel over de kleur van je thuiskantoor geven we een paar voorbeelden.

2. Goede verlichting

Jouw laptop, telefoon en wellicht een extra scherm geven al genoeg ongezellig licht. Zorg ervoor dat je genoeg warm licht hebt om dat blauwe licht een beetje te compenseren. En zelfs de meest lichte werkplek wordt donker zodra het buiten regent, dus verlichting is zeker belangrijk.

Het liefste wil je licht dat naar boven schijnt, zodat je niet de hele tijd die felle lichtbol in je ogen hebt maar wél een lichte ruimte hebt om in te werken tijdens een grauwe dag. Ga daarom los met hanglampen, óf ga voor een paar mooie kaarsen. Als je meteen voor geurkaarsen gaat, ruimt het ook nog eens meteen naar roosjes in je home office.

3. Hout

Houten planken, een hout bureau en een houten bureaustoel (met héél veel kussens om lekker in weg te zakken). Hout is hét materiaal voor je thuiskantoor, als we Pinterest mogen geloven. Naast dat hout makkelijk te combineren is met allerlei verschillende meubels en materialen, maakt het je home office ook nog eens gezellig door de warme uitstraling van het materiaal.

4. Een inspirerende gallery wall

Staat jouw bureau tegen een muur en twijfel je nog om een gallery wall aan de muur te hangen? Niet meer twijfelen, doen! Door verschillende prints met elkaar te combineren geef je jouw thuiskantoor een gezellige, persoonlijke sfeer waar je altijd weer inspiratie uit kunt halen.

Zorg er wel voor dat de afbeeldingen goed bij elkaar passen en niet al te druk zijn. Je wilt immers niet dat je steeds afgeleid wordt door schreeuwende kleuren, glinsterende glitters of te drukke prints. Afbeeldingen van de natuur doen het daarentegen wel altijd goed.

5. Kamerplanten

Naast dat kamerplanten je thuiskantoor gezellig maken, zijn ze ook nog eens goed voor je concentratie en productiviteit. Dat noemen we nog eens drie vliegen in één klap slaan. Meer over kamerplanten in je thuiskantoor lees je in dit artikel: 5 planten die volgens de wetenschap je stress verlagen en je kalmeren.

6. Kurk

Een muur van kurk heeft alles om je thuiskantoor gezellig te maken. Een warme, hout-achtige kleur. De mogelijkheid om er gemakkelijk een gallery wall aan te hangen, en binnen een paar seconden de afbeeldingen te wisselen met een punaise. Het kleur hartstikke goed bij groene kamerplanten en is héél Instagram-waardig.

Meer tips om je thuiskantoor gezellig te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 tips om je thuiskantoor om te toveren tot een gezellige werkplek
Sluiten