Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 11 okt 2020

Regent het? Mooi: 5 dingen die je nodig hebt voor een thuisbioscoop

Heb je ruimte over in huis, zoals een leegstaande zolder of een “rommelhok” met spullen waar je toch niets mee doet? Haal alle zooi er maar weg, want een thuisbioscoop maken is zo moeilijk nog niet. Er zijn maar vijf dingen nodig voor de ultieme filmbeleving, dus waar wacht je nog op?

Dus dim de lichten, plak de ramen dicht en geniet.

In 5 stappen een echte thuisbioscoop

>1. Scherm

Een inkoppertje, want zonder televisie wordt een film kijken moeilijk. Althans, dat zou je denken. Maar eigenlijk heb je niet eens een televisie nodig, want met een witte muur, een beamer en een laptop heb je een véél groter bioscoopscherm.

2. Speakers

Een surround speakersysteem vind je tegenwoordig al in menig woonkamer en kan dus in een thuisbioscoop niet ontbreken. Waar je iets minder snel aan denkt, zijn subwoofers. Deze speakers, die je veel in auto’s tegenkomt, zijn van goede kwaliteit en hebben een stevig basgeluid, waardoor je film extra nadruk krijgt. Enne, wel even rekening houden met de buren, he.

3. Stoelen óf een chillbank

Hartstikke leuk, die rode velours stoelen uit de bioscoop, maar we krijgen er na een zit van twee uur wel houten billen van. Kijk je een film niet veel comfortabeler wanneer je languit ligt met een kussen (of tien) onder je hoofd? Wij raden dus zeker aan om voor een fijne, zachte bank te gaan.

In een kleine ruimte volstaat een kleine bank, maar in een grote wordt die optie wat duur. Al kan je de kringloop natuurlijk altijd even checken. Een ander idee: met houten pallets kun je makkelijk een stevige tribune bouwen. Stapel ze op van hoog naar laag, gooi er fijne, dikke kussens in, et voilà.

Heb je toch liever stoelen, kies dan voor een zachte variant met voetenbankje.

4. Bar

Voor dubbele luxe zet je achter de lig- of zitplaatsen een bar met koelkastje neer. Want een film is natuurlijk niet compleet zonder een grote beker frisdrank of een biertje. En met een paar krukken achter die bar krijgen de stijve benen ook een beetje aandacht.

5. Snacks

Je dacht dat we popcorn gingen vergeten? Natuurlijk niet! Je kunt natuurlijk een grote berg popcorn in zak opslaan onder je bar, of het echt goed aanpakken en een popcornmachine bovenop je bar te zetten.

Onze favoriete Netflix-series van het moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regent het? Mooi: 5 dingen die je nodig hebt voor een thuisbioscoop
Sluiten