Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 14 jun 2021

Lekker warm he? Zo maak je vanavond nog een thuisbioscoop in de tuin

Binnen zitten maakt weer plaats voor heerlijk buiten zitten. De zon laat zich deze dagen weer flink zien en daarom vinden wij het tijd om eens te kijken naar wat activiteiten in je tuin. Dit weer is namelijk ideaal om je eigen thuisbioscoop in je tuin te creëeren.

Wij zullen vertellen hoe je dit kunt maken en ja, dat kan vanavond nog.

Thuisbioscoop in je tuin

Een thuisbioscoop heeft talloze voordelen die je in een normale bioscoop niet hebt. Je kan je eigen eten en drinken gebruiken, het is goedkoper en je zit heerlijk in je eigen tuin. Het mooiste van alles is dat het niet eens zo veel tijd kost om te regelen.

10 leuke dingen om te doen voor het einde van de zomer


DIY thuisbioscoop

Als eerst heb je (natuurlijk) een beamer nodig. Er zijn veel winkels met verschillende soorten beamers in het groot of klein. Misschien heb je er thuis al een liggen of misschien kan je er wel een lenen van een vriend. Een beamer kan je ook vaak tweedehands makkelijk scoren.

Het tweede, meest belangrijke onderdeel voor je thuisbioscoop is een scherm. Je kunt immers niks kijken zonder scherm. Gelukkig is dit ook heel makkelijk: je kunt makkelijk met een wit laken een scherm nabootsen. Maak hem vast met wasknijpers aan je waslijn.

Om het doek strak te trekken kan je aan de onderkant zware voorwerpen hangen zoals gewichten of wijnflessen. Je kan de onderkant ook vastknopen aan een ander voorwerp. Zorg er in ieder geval voor dat het laken strak getrokken is.

Geluid

Een goede film met slecht geluid wilt natuurlijk niemand. Je kan het simpel houden door je eigen muziekbox te koppelen de beamer maar als je er echt voor wilt gaan raden we aan om minimaal twee boxen te gebruiken. Deze kan je aan elkaar koppelen en kan je links en rechts van je neerzetten voor een optimale filmervaring.

Sfeer

Perfect, de belangrijkste dingen heb je nu klaar alleen het oog wilt natuurlijk ook wat. Hang wat gezellige lampjes op in je tuin of zet een paar romantische kaarsen neer. Verder kan je het comfortabel maken met veel dekens en kussens. Onthoud daarbij: hoe meer, hoe beter.

13 soorten bloemen uit het tuincentrum die de hele zomer bloeien

Thuisbioscoop
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ManifyBosch-diy

Reageer op artikel:
Lekker warm he? Zo maak je vanavond nog een thuisbioscoop in de tuin
Sluiten