Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 17 dec 2021

Prachtige inspiratie: met een thuisbibliotheek studeer je voortaan in stilte en stijl

Niet alleen lees jij in stijl in een thuisbibliotheek, je boekencollectie staat er ook stijlvol bij. Er zijn zulke toffe manieren om een bibliotheek in huis te creƫren. Daarom hebben wij Pinterest uitgepluist voor wat van de leukste opties.

Dus lees lekker met ons en voel je helemaal op je gemak in deze bibliotheken.

9 prachtige thuisbibliotheken

1. Een maximalistische thuisbibliotheek

Plaats boekenkasten tegen je muur of muren en vul ze van top tot teen. Vergeet niet om ook nog wat toffe decoraties op de lege plekken in je interieur te verwerken. Zo bereik je al helemaal die maximalistische look. Je zithoek of favoriete plek om te lezen wil je natuurlijk volop decoreren met zachte kussens en een wollig vloerkleed. Maximaal comfort mag ook wel bij maximalisme horen.

2. De vintage thuisbibliotheek

Het is een echte klassieker om in je interieur aan te treffen. Als je een vintage boekencollectie hebt is deze stijl ook perfect om jouw boeken in neer te zetten. En als je van historische romans houdt kom je gegarandeerd in de sfeer wanneer je ze leest in deze bibliotheek.

In een vintage thuisbibliotheek wil je uiteraard wat antiek meubilair voor een elegante uitstraling. Daarnaast mag een prachtig tapijt of vloerkleed eigenlijk ook niet ontbreken.

Dit vintage appartement is de droom van elke boekenliefhebber

3. Neutrale tinten

Wij zijn dol op de elegante uitstraling van deze studeerkamer! De neutrale tinten geven het interieur een rustige en aangename sfeer. Kies voor tinten zoals beige of lichtbruin om je kamer er toch iets sfeervoller uit te laten zien dan een puur wit interieur.

Daar houden we van: binnenkijken in een huis vol neutrale tinten

4. Een industriƫle thuisbibliotheek

Wij zijn helemaal weg van de combinatie van een bakstenenmuur met deze toffe leren stoelen. Een bakstenen muur geeft je interieur echt wat charme. Daarnaast zijn ladders ook altijd een leuke toevoeging aan je boekenkast.

5. Boekenkasten op of onder de trap

Heb je geen ruimte in een van je kamers voor je boekencollectie? Creƫer dan een bibliotheek op je trap. Het levert een toffe look op en het is ook nog een praktische oplossing om je boeken in huis kwijt te kunnen. Let alleen op dat je je favoriete boeken op de onderste planken zet zodat je er altijd eentje van mee kunt nemen als je de trap afgaat.

6. Grote ramen

Om boeken te lezen heb je goed licht nodig. Dus een lichte thuisbibliotheek met grote ramen is ideaal. Daarnaast is een mooie lichtinval een pluspunt in je interieur in iedere kamer.

De lichtinval van dit Scandinavische appartement is fantastisch mooi

7. Een knusse thuisbibliotheek

Voor een knusse uitstraling in je bibliotheek wil je veel hout in je interieur gebruiken. Kijk maar naar hoe warm het interieur hierboven oogt. Natuurlijk komt het ook door de houtkachel. Een kachel of open haard is ideaal om er in de winter warm bij te zitten. Maar wij vinden een kleine houtkachel vaak net iets knusser.

8. Een leeshoek

Heb je nog een kleine ongebruikte kamer? Plaats dan boekenkasten tegen de muren en tover een gedeelte van de kamer om tot leeshoek. Zo heb je als het ware een kamer in huis waar je je in verstopt, terwijl je in de boeken duikt.

9. Een creatieve hotspot

Maak een inspirerende plek van je thuisbibliotheek door allerlei items erin te zetten die je creativiteit bevorderen. Dan heb je ook meteen een toffe plek om creatief te brainstormen als je veel vanuit thuis werkt.

Als je boeken alles voor je zijn, creƫer dan een eigen thuisbibliotheek met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ELLE Decor

Reageer op artikel:
Prachtige inspiratie: met een thuisbibliotheek studeer je voortaan in stilte en stijl
Sluiten