Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 aug 2018

Dit is waarom het belangrijk is om je thuis te voelen (volgens een interieur expert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Daarom vindt ze het ook ontzettend belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun eigen huis. Vandaag geeft ze tips.

Hoe ouder ik word hoe beter ik kluizenaars begrijp. There’s just no place like home. Wat is er nou mooier dan de hele dag doorbrengen in de ruimte die je helemaal hebt aangepast aan jezelf? Ik ben nu 28 jaar oud en ben alleen al de afgelopen 5 jaar 3 keer verhuisd. Ook heb ik nog nooit een huis gekocht. Maar toch heb ik altijd de moeite genomen om de huizen / zolderkamers / appartementen / schoenendozen waarin ik heb gewoond om te toveren tot warme en rustgevende plekken.

thuis voelen

Nu kun je natuurlijk denken dat het voor mij als interieur styliste lekker makkelijk is allemaal. En dat is ook zo. Voor een fiscalist is het doen van de belastingaangifte ook makkelijker. Maar je ergens thuis voelen heeft niets te maken met een perfect afgestylde woning. Het heeft juist alles te maken met je ergens zo op je gemak voelen dat je er volledig durft te ontspannen. Dit is belangrijker voor je day-to-day life dan je zou denken. Dit is waarom:

Relax to the max

Ontspanning is een belangrijk goed wat keihard wordt vergeten in ons leven. We hebben te maken met werk, studie, kinderen, familie, vrienden, hobby’s, sport, huishouden en ondertussen wil je er ook nog een beetje florissant bij lopen. Een plek waar je gewoon lekker uit je bed kan rollen en precies kan doen waar je zin in hebt zonder druk van buitenaf te voelen is simpelweg nodig om alle ballen hoog te houden.

Spiegeltje spiegeltje

Heb jij ook het idee dat je iemand beter leert kennen als je bij ze thuis bent geweest? Dat is niet gek want onze woningen reflecteren best vaak onze persoonlijkheden. Super georganiseerde mensen hebben zelden een rommelig huis. Als je je helemaal niet lekker voelt in je eigen huis kan dit op den duur invloed uitoefenen op je dagelijkse gang van doen. En het is natuurlijk gewoon niet chill als je je niet fijn voelt in je eigen huis.

thuis voelen

En nu?

Het eerste wat ik mijn klanten vraag te doen is schijt hebben. Schijt hebben aan trends, de smaak van hun vrienden, mooie Instagram foto’s en welke andere vorm van druk die ze dan ook voelen van buitenaf. Het is jouw huis dus het draait volledig om wat jij nodig hebt om te kunnen opladen na een stressvolle dag.

Denk ook na over de minder populaire dingen die je heerlijk vindt om te doen in huis en zorg dat daar ook plaats voor wordt gemaakt. Gooi al je schaamte overboord en zorg voor een comfortabele plek bij het raam als je graag bijhoud welke vogelsoorten er van je zelfgemaakte voederbal eten.

En dan, als al je woon behoeftes op tafel liggen, is het pas tijd om na te gaan denken over hoe je deze woon behoeftes in een vorm kunt gieten die je ook nog eens mooi vindt.

Vorige blog van Marlies gemist? Zo creëer je het hotel-gevoel in de slaapkamer (volgens een interieur expert)

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom het belangrijk is om je thuis te voelen (volgens een interieur expert)
Sluiten