Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 3 apr 2020

10 items om je huis om te toveren tot een spa

Na een lange week (thuis)werken willen we het liefst een huis waar we ultiem in kunnen relaxen. Door je huis om te toveren tot een spa met 10 simpele items, creëer je voor jezelf een heerlijk relaxt gevoel en kun je optimaal genieten van je vrije tijd zonder het huis uit te hoeven.

Eerder lieten we je al weten hoe je het ultieme hotelgevoel kan creëren in je badkamer, maar de badkamer is niet de enige plek in huis waar je wil relaxen.

Met deze 10 items maak je van je huis een spa

1. Fluffy handdoeken

Fluffy zachte handdoeken zijn een van de beste dingen aan een spa. Van die handdoeken waar je wel de hele ochtend in kan rondlopen. Ze voelen lekker op je huid en wanen je in een tropisch oord, een beetje alsof je op vakantie bent. Wie wil dat gevoel nou niet iedere dag hebben?

Ook lekker is een fluffy badmat voor onder je voeten zodra je het bad uitstapt.

2. Een aroma diffuser

Geur is een belangrijk onderdeel van een spa. Bepaalde geurtjes zijn heerlijk rustgevend en ruiken ook gewoon heel lekker. Zo kan je relaxt onderuit liggen op de bank of op bed met een boekje en een drankje in de hand. Dit is de perfecte geur om je huis dat ultieme spagevoel te geven.

3. Sfeerverlichting

Nee, sfeerverlichting is niet alleen rond de feestdagen. Iedere dag van het jaar kan leuke sfeerverlichting jouw huis een gezellig plek maken. En in een spa hangt nooit heftig licht. Het is altijd subtiel, zacht en rustgevend. Hang schattige lichtje op in je slaapkamer of zet een vette lamp neer.

4. Gezellige kaarsjes

Kaarsen zijn een onmisbaar element als je je huis in een spa wil veranderen. Kaarsjes zorgen voor warmte, een goede sfeer, gezellige verlichting én een lekkere geur. Vier vliegen in een klap dus! Dit is een handige life hack om ervoor te zorgen dat je kaarsen mooi opbranden en je er dus langer plezier van hebt.

5. Een rustgevende print aan de muur

Ook een mooie afbeelding aan de muur kan zorgen voor rust, daarnaast staat het ook nog gewoon vet in je interieur. Je kan denken aan een mooi kunstwerk aan je muur met een mooie afbeelding van de zee of van een bos, iets wat jou gelukkig maakt. Het hoeft natuurlijk geen kunstwerk te zijn; je kunt het ook grootser aanpakken en kiezen voor een rustgevend behang.

6. Levendige plantjes

Eerlijk, planten in huis zijn altijd een goed idee. Mooie planten kunnen je interieur een levendige en luxe uitstraling geven. Als je veel binnen bent, is het sowieso een goed idee om planten aan te schaffen om wat leven in de brouwerij te brengen. Dit zijn makkelijk planten die niet dood te krijgen zijn, dus zelfs als drukke plantenleek kan je deze aanschaffen.

7. Helende kristallen

Ons zusje Bedrock schreef een artikel over kristallen die je beschermen tegen negatieve energie en dat kunnen we wel gebruiken na lange zware dagen. Deze glimmende kristallen kun je (als sieraad) bij je dragen, maar kun je ook in je huis neerzettend. Het ziet er mooi uit én het heeft een helende werking.

8. Zachte dekens en kussens

Zachte dingen doen het hem gewoon. Wanneer je na een lange douche weer op de bank of op bed gaat zitten, wil je het liefst omhuld worden door de ultieme zachte kussentjes en dekentjes. Zo kan je even verdrinken in de lekkere zachte stof en hoef je aan niks anders te denken.

9. Een zoutlamp

Zoutlampen zouden net als de kristallen een helende werking hebben voor je mentale gezondheid. Ze helpen tegen depressies en angsten. Dat is mooi meegenomen! Maar zo’n zoutlamp staat ook nog eens onwijs mooi en sfeervol in je interieur.

10. Bath bombs

En last but not least zijn bath bombs. Een lekker ruikend bad is de ultieme manier om jezelf te trakteren en even te relaxen na een lange dag. Bovendien geven ze een prachtig kleurtje aan je badwater en voel je je net een zeemeermin wanneer je in een roze bad dobbert.

Wil je je badkamer nog gezelliger maken om helemaal te kunnen genieten van die bath bombs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 items om je huis om te toveren tot een spa
Sluiten