Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 30 okt 2021

8 dingen die je nog kunt doen met gebruikte theezakjes

Als je een theeliefhebber bent wil je toch wel even doorlezen met een theetje in de hand. Dan weet je precies wat je straks met je gebruikte theezakje kan doen. In plaats van theezakjes weggooien kan je ze op allerlei manieren hergebruiken.

Dus kijk of er iets tussen staat waar jij je theezakje later voor wilt hergebruiken.

8 idee毛n om je theezakjes te hergebruiken

1. Voeg een theesmaak aan je eten

Je kan je oude theezakjes (zolang je ze niet te lang op de aanrecht hebt laten staan) weer gebruiken voor je avondeten. Een jasmijn theezakje kan namelijk heerlijk zijn als je voor een rijstgerecht gaat. Laat hem gewoon meekoken met je rijst en je eten zal daarna een hint van jasmijn hebben.

Of als je ‘s ochtends graag havermout eet kan je een chai tea theezakje hergebruiken of een andere thee met kaneel.

6 gewoontes waarmee je je ochtenden een stuk aangenamer maakt

2. Maskeer vieze geurtjes

Vooral gebruikte theeblaadjes zijn ideaal om hiervoor te gebruiken. Zo kan je er verschillende op stinkende plekken stoppen zoals in de kattenbak of onderin je prullenbakken om het frisser te laten ruiken.

3. Afwassen van vervelende restjes

Doe een paar van je gebruikte theezakjes bij je afwaswater en laat het even intrekken. Hierdoor kan je gemakkelijk plakkende restjes en vet van je pannen en potten wassen.

4. Badderen in theezakjes

Er is een grote kans dat je op een dag niet zoveel thee wegdrinkt dat je genoeg theezakjes hebt om voor een bad te hergebruiken. Doe er dan een paar nieuwe bij en ga voor een detox theebad in je eigen huis. Thee bevat veel antioxidanten en die zijn ook goed voor je huid.

Zo zijn er ook verschillende badzouten waar gedroogde theebladeren in zijn gemengd.

5. Was je handen ermee

Ook geuren die heel erg aan je handen blijven hangen zoals vis- of knoflookgeuren kan je eens proberen er af te wassen met behulp van een gebruikt theezakje. Was je handen dan net als dat je met een stuk zeep zou doen.

6. Geef je haar een mooie glans

Theezakjes kan je ook leuk hergebruiken om je haar mee te wassen. Zo kan je het een keer goed reinigen en alle restjes van shampoo en conditioners eruit wassen. Laat 3 of 4 theezakjes in warm water intrekken en spoel daarmee je haar uit na je normale routine. Spoel het daarna niet nog een keer met warm water.

Voor blondines is kamille thee een ideale keuze, want het geeft je haar een heldere kleur. Voor een koperen glans als een brunette wil je zwarte thee gebruiken. Daarnaast kan het gebruik van zwarte thee voor langere tijd ook je haar wat donkerder kleuren wanneer je last van wat grijze haren hebt.

7. Wallen wegwerken

Slecht geslapen vannacht? Plaats enigszins koude theezakjes over je ogen zoals je met komkommerschijven doet. Ook zo kan je de donkere kringen onder je ogen wat laten verdwijnen door de tannine die zich in thee bevindt. Zwarte thee is dan een goede keuze aangezien deze de meeste tannine bevat.

Bye bye haren: zo maak je echt goed dat doucheputje schoon

8. Reinig je vloerkleed

Ruikt je vloerkleed een beetje muf? Verspreid dan de inhoud van je theezakjes over je vloerkleed om ze op een verfrissende wijze te hergebruiken. Laat ze een tijdje liggen en zuig ze daarna op met je stofzuiger en je kleed ruikt meteen wat fleuriger.

Zelf thuis thee verbouwen met je eigen theeplant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyBlushin

Reageer op artikel:
8 dingen die je nog kunt doen met gebruikte theezakjes
Sluiten