Zelf thuis thee verbouwen met je eigen theeplant

Het wordt in bijna elk huishouden regelmatig gedronken: een lekker kopje thee. Het liefst uit een flinke mok, want the more the better, toch? En of je nu thee uit een zakje kiest (en er meteen een goed gespreksonderwerp voor je wordt verzonnen) of losse thee in een thee-ei stopt, thee is thee. Of toch niet? Want nu kun je wel iets heel speciaals thuis drinken: zelf verbouwde thee van je eigen theeplant.

Je leest het goed: je kunt nu een theeplant kopen die in Nederland kan overleven en waarvan jij je eigen thee kunt plukken.

Thee van Hollandse bodem

Of je nu van zwarte thee, groene thee of kruidenthee houdt, bijna elke theesoort wordt gemaakt van de theeplant Camellia Sinensis. Een plant die voorheen alleen kon overleven in (sub)tropische gebieden – en dus voornamelijk in Zuidoost-Azië werd geteeld – maar waarvan het nu gelukt is om de plant ook winterhard te kweken. Dit houdt in dat de plant kan overleven in het frisse winterklimaat in Nederland.

Thee van eigen theeplant

Wie dit fijne nieuws op zijn geweten heeft? De Nederlandse theeplantenkweker Johan van Tea By Me. Het is hem als eerste in Europa gelukt om in het Nederlandse klimaat thee te verbouwen.

En het beste nieuws: jij kunt dit nu ook zelf thuis doen! Je kunt de theeplant thuis kweken en genieten van jouw eigen, zelf gemaakte thee. Hoe je van de theeblaadjes thee maakt, vind je op de website. Net zoals de verkooppunten van de theeplant.

Theeplant verzorgen

Als je zo’n Camellia Sinensis in huis hebt, is het een kwestie van goede verzorging voordat je je eerste homemade theetje kunt drinken. Op de website van vind je handige verzorgingstips voor je theeplant. Wel zo fijn, want het plantje heeft veel liefde en aandacht nodig.

Gek op planten?

Mooi, wij ook. Daarom geven we de beste tips en tricks voor al jouw planten. Bijvoorbeeld hoe je jouw eigen avocadoboom kweekt, maar ook vertellen we je wat de makkelijkste planten zijn voor in jouw tuin. Niet alleen omdat het mooi is, maar planten en bloemen hebben ook een positief effect op je gemoedstoestand. Dubbel winnen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelf thuis thee verbouwen met je eigen theeplant
Sluiten