Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 1 nov 2020

Marmer, messing, panters en tijgers: dit is het interieur van The Mot Regency

Ananda en Jody van Reliving heb je op Roomed al vaker voorbij zien komen: ze zijn onze vintage shoppen-experts. Samen met hen nemen wij een kijkje in het huis van Kim van The Mot Regency, volledig ingericht in Hollywood Regency stijl. Haar huis staat vol parels uit de kringloop waar wij jaloers van worden.

Hi Kim, wat leuk dat we bij jou binnen mogen kijken. Zou je je eerst even willen voorstellen?

Ik ben Kim, 39 jaar en gek op vintage! Met name de Hollywood Regency stijl spreekt mij aan. Ik ben graag op zoek naar mooie pareltjes die verborgen staan tussen de afdankertjes in de kringloop of op het internet.

hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency

Super leuk om te horen dat je ook zo gek bent op vintage! We zijn heel benieuwd naar het verhaal achter je Instagram naam.

Mijn Instagram naam The Mot Regency is ontstaan door mijn hobby, dat is namelijk het verzamelen van tweedehands/vintage keramieken dierenbeelden en dan met name panters, luipaarden en tijgers. Mot staat voor Mother Of Tigers en Regency komt van favoriete interieurstijl Hollywood Regency, dit alles gecombineerd; The Mot Regency.

Dat hadden we nooit geraden. Waar komt je interesse voor interieur vandaan?

Mijn interesse in interieur is er al zo lang ik mij kan herinneren. Als tiener was ik altijd al bezig met veranderen van mijn kamer, geen kleur heb ik niet op de muur gehad. Ik maakte bijvoorbeeld ook zelf sjablonen die ik op de muur tamponneerde.

Jouw woonstijl is overduidelijk Hollywood Regency. Wat kenmerkt deze stijl voor jou?

De Hollywood Regency stijl kenmerkt door glitter & glamour, messing, spiegels, glas, velours, goud, luxe en dit alles net een beetje edgy over de top. Maar in mijn interieur vind je ook stijlen zoals Mid century, Scandinavisch en boho, best eclectisch dus.

hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency
hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency
hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency

Heeft je interieur er altijd zo uitgezien?

Nee, ik heb allerlei stijlen gehad, bijvoorbeeld ook de barok stijl. Compleet met barok behang, kandelaren en gordijnen. Ook had ik tweedehands barok stoelen die ik zelf opnieuw bekleedde en het houtwerk op de zolderkamer zilver spoot. Je leest het goed, zilver, nu is alles goud haha!

We worden heel blij van het feit dat jij net zo gek bent op tweedehands en vintage als wij dat zijn. Waarom ben je begonnen met tweedehands kopen? Ik vind het design en het materiaal van ‘oude spullen’ veel mooier dan wat er nu massaal geproduceerd wordt.

Wat is je mooiste tweedehands aankoop tot nu toe?

Moeilijk, mijn panters, maar ook na een hele zoektocht mijn gemêleerd roze marmeren tafel die ik in Antwerpen vond. De messing vogels met melkwit mondgeblazen glas, mijn witte palmboomlamp, oh en mijn Sciolari kroonluchter. Ik kan niet kiezen zoals je merkt.

hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency
hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency

En je knapt dus ook weleens meubels op?

Zeker weten. Ik vind zo vaak meubels langs de weg, of verstopt in een hoekje in de kringloop die met een likje verf of nieuw stofje omtovert tot een ware parel.

In mijn barok-periode heb ik een keer een barok stoel die aan de kant van de weg stond naar huis gesleept en die heb ik vervolgens een complete make-over gegeven. Iedereen wilde altijd weten waar ik die stoel vandaan had.

Heb je tips voor mensen die tweedehands willen gaan kopen?

Schrik niet altijd van de staat van het item, veel items kan je met een beetje werk weer een mooi tweede leven geven.

Met welke materialen werk je het liefst?

Messing en marmer.

hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency
hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency
hollywood regency stijl
Foto: Kim / The Mot Regency

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mede Instagrammers, oude Hollywood films, vintage shops.

Wat is op dit moment je favoriete hoekje in huis?

Denk dat het mijn sidetable is waar ik vaak mijn items op uitstal die ik gevonden heb. Die worden beschermd door de vintage Italiaanse terracotta hazewindhonden op kussen die aan weerszijde van de sidetable staan.

Wil je meer zien van het huis en de vondsten van The Mot Regency? Dan kun je haar volgen op Instagram. Ook selecteert ze maandelijks tweedehands items voor Reliving.

Wij zijn Ananda en Jody van Reliving.nl: dé marktplaats voor tweedehands design en interieur. Door middel van een zorgvuldig gecureerd aanbod door experts willen we laten zien dat je jouw droominterieur kan creëren met duurzame tweedehands items.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marmer, messing, panters en tijgers: dit is het interieur van The Mot Regency
Sluiten