Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 23 augustus 2015

The Monocle Travel Guide Series: stadsgidsjes die je wél wilt hebben

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

City guides, daar zijn er nogal wat van. Sommigen zijn beter dan anderen. Als local vind je het gidsje over je eigen stad al snel voorspelbaar. Bovendien zijn ze vaak op het moment dat ze van de drukker komen al gedateerd. Bij MENDO kiezen we er daarom meestal voor om géén stadsgidsjes te verkopen.

Jaren geleden maakten we een uitzondering voor de city guides van Wallpaper* magazine. Ten eerste omdat we zelf in de cityguide van Amsterdam stonden. Ten tweede doordat de redactie van Wallpaper* erachter zat, hetgeen een garantie is voor echt goede gidsjes. Maar Wallpaper* sloeg een beetje door. Toen er op een zeker moment zo’n 25 gidsjes van evenzoveel steden waren en wij niet meer in de updated versie van Amsterdam stonden (eerlijk is eerlijk) zijn we ermee gestopt. Sindsdien geen gidsjes meer bij MENDO.

Tot nu. Want nu zijn er The Monocle Travel Guide Series, van het magazine Monocle, een initiatief van Tyler Brûlé, eens de grote man achter Wallpaper*. Monocle is gestart met Londen, New York, Tokyo en Hong Kong – steden waarover ze in hun magazine reeds veel schreven. Inhoudelijk zit het met de gidsjes dus wel snor. En als je het ons vraagt zijn het met die heerlijke illustraties sowieso al snoepjes, die je gewoon wilt hebben.

Elk gidsje kost los €15,-. Wanneer je alle vier The Monocle Travel Guide Series bestelt bij MENDO betaal je voorlopig €50,- in plaats van €60,-

Bekijk ook: 36 hours, een reisgids voor een weekendje weg

Reageer op artikel:
The Monocle Travel Guide Series: stadsgidsjes die je wél wilt hebben
Sluiten