The Conscious Club in Amsterdam is gemaakt van duurzame materialen

Toen Elizabeth en Charon dit pand aan de Lauriergracht vonden, zag het er alles behalve gelikt uit. Toch zagen ze meteen eindeloos veel mogelijkheden in het pand en ze besloten dat dit de plek moest zijn waar The Conscious Club thuishoorde. Het barst in Amsterdam van de yogastudio’s, alternatieve sportscholen en healthy hotspots. The Conscious Club valt daar echter niet onder. Het is lastig om in één woord te omschrijven wat dit voor ‘club’ is, want eigenlijk bestaat een vergelijkbaar concept niet. Het is een plek waar alles samenkomt: duurzaamheid, aandacht voor bewust leven en eten; je komt hier voor je rust, maar ook voor beweging en gezelligheid. Je kunt hier binnenlopen voor een kopje koffie met een homemade bananenbrood (een aanrader als je het mij vraagt) en als je zin hebt in een lesje dan kun je kiezen uit een uitgebreid programma met o.a. yoga, Thai boxing en meditatie.

Even terug naar waar het allemaal begon: Thailand. Daar ontmoeten oprichters Elizabeth en Charon elkaar. Op het eiland Koh Phangan is een bijzondere community waar zij al jaren komen. Geïnspireerd door de bewuste manier van leven en de filosofie die daar hoort, besloten ze deze ervaring te delen en mee te nemen naar Amsterdam. Zo ontstond het idee voor The Conscious Club, een plek met aandacht voor bewust en duurzaam leven.

Zoals je in de video ziet, moest er nog heel wat aan het pand gedaan worden. Binnen drie weken wisten ze met een team van twintig man de bouwval om te toveren tot een fantastische plek. Ze vond het belangrijk dat het idee van The Conscious Club ook tot in het design doorgetrokken werd en koos daarom voor alleen maar duurzame materialen. Zo wekken ze zelf hun stroom op door zonnepanelen op het dak, zijn de muren van leem stuc, gebruikten ze lakverf op basis van lijnzaad-emulsie en recycleden ze antiek hout.

Bekijk ook: 10x tips om thuis duurzamer te leven

Veel van de meubels in The Conscious Club maakten ze zelf. Zoals de stalen banken die Elizabeth mee heeft gelast. Als zitting gebruikten ze spanbanden en legden hier prachtige groene kussens op die Charon heeft laten maken. Ook de tafels van 300 jaar oude vloerdelen uit de Westertoren maakten zelf en ja, zelfs de hond heeft een speciaal zelfgemaakt hondenbedje van hout. De ruimte is overigens nog niet helemaal af. Naast alle planten die de ruimte al vullen komt er bijvoorbeeld nog een fantastische greenwall.

Wil je The Conscious Club snel eens bezoeken en ben je benieuwd naar het (les) programma? Check dan even de website.

Reageer op artikel:
The Conscious Club in Amsterdam is gemaakt van duurzame materialen
Sluiten