admin
admin Wooninspiratie 11 jun 2018

Hotspot: bij the Birdhouse in Amsterdam eet je in een prachtig interieur

Paradijsvogels opgelet: we hebben een nieuw nestje voor jullie gevonden. Want onlangs opende The Birdhouse in Amsterdam (de Plantagebuurt): een fijne hotspot, pal tegenover Artis. En dat is precies waar dit restaurant zijn inspiratie vandaan haalde: de bonte vogeltuin van de overburen.

Als The Birdhouse de bedoeling had om het interieur op een volière te laten lijken, dan is dit wel een héél mooie volière. Het design is waanzinnig strak, maar toch ook warm en sfeervol. Het heeft botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten. Denk aan een gouden bar, groene muur met print van vissenschubben en een zee aan groene planten.

Het vermelden waard zijn de vogelkooien achter de bar, die dienstdoen als planken. Én ook fijn: er is een joekel van een binnentuin.

Bowls & toast

Maar wat eet een paradijsvogel zoal bij The Birdhouse? Dat vat chef Dylan Waterman krachtig samen: Everything in bowls. The rest on toast. Dat wil zeggen: bowls met gerechten uit de wereldkeuken en uiteenlopende soorten toast. Waarvan een groot deel zowel voor ontbijt, lunch en diner verkrijgbaar is.

Ontbijt hier bijvoorbeeld met een lekkere breakfast bowl met chocolade, pinda, mango & quinoa of met rijst, zwarte bonen, avocado, tomaten, feta & ei. Is toast meer je ding? Er is natúúrlijk avocado toast, met gepocheerd ei en kiemen, maar ook met pekingeend, honing, mosterd en notensla. De tartaar op toast mag ook niet ontbreken: die krijg je hier met truffelmayonaise en paddenstoelen.

Get in the bowl

Wat de rest van de bowls betreft, kun je alle kanten op. Ga voor dahl met linzen, pompoen en kokos, een rice bowl met ossenhaas in XO saus en paksoi en sluit af met een zoete bowl zoals The Birdhouse ‘Pink flamingo’ chocolate dream. Met – zo gokken wij – heel veel chocolade. Dan fladder je daarna voldaan weer terug richting de stadsjungle.

The Birdhouse

The Birdhouse is 7 dagen per week van 07:00 tot 23:00 uur geopend voor ontbijt, lunch en diner. Reserveren kan online.
Plantage Middenlaan 46
1018 DH Amsterdam

Nog meer mooie restaurants:

Het restaurant van The Streetfood Club in Utrecht blijft een topper waar we maar al te graag naar toe willen. Ook willen we maar al te graag naar De Kop van Oost, want dat belooft ook een echte hotspot te worden.

Dit artikel verscheen eerder op Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotspot: bij the Birdhouse in Amsterdam eet je in een prachtig interieur
Sluiten