Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 16 september 2015

Tetris House: van wiskundesom naar écht woonhuis aan de Ringvaart!

Wat heeft het VWO eindexamen wiskunde te maken met dit huis? Heel veel dus! Het zogenaamde Tetris House, dat inderdaad geïnspireerd is op het spel Tetris, is eigenlijk de uitkomst van een lastige wiskundesom. Architect Janjaap Ruijssenaars kreeg als opdracht om drie woningen met 360 graden zicht te ontwerpen in twee verdiepingen. Na heel wat puzzelen kwam hij uiteindelijk met het Tetris ontwerp, dat direct heel goede input was voor het wiskunde examen van 2015.

Wij waren wel benieuwd naar de bedenker van dit geniale huis en stelden Janjaap een aantal vragen.. lees snel verder voor meer info over het huis!

Autarkisch

Tetris House is geheel zelfvoorzienend, wat betekent dat de woningen hun eigen energie opwekken en het afvalwater zuiveren. De huizen worden niet aangesloten op een gas-, elektriciteit- of waternet en ook niet op de riolering. Voordeel daarvan is dat het huis eigenlijk overal neergezet kan worden!

De grootste uitdaging was het slijpen aan het ontwerp. Nu is het echt het realiseren waard en kan het overal worden neergezet. Bijvoorbeeld op daken..

Inrichting door top designers

De woningen worden casco opgeleverd zodat de bewoners zelf de indeling kunnen bepalen. Nou is het natuurlijk best lastig om dat helemaal zelf te bepalen en daarom krijgen de bewoners wel hulp. Die hulp wordt geboden door niemand minder dan de interieurontwerpers van i29 architects, die tevens een oude Amsterdamse garage omtoverden tot woonhuis.

Wat, waar en wanneer

Het eerste Tetris House komt aan de Ringvaart bij Leimuiden te liggen en bestaat uit drie eengezinswoningen van 170 vierkante meter met elk een dakterras van 50 vierkante meter. Waarschijnlijk kunnen de eerste bewoners ergens in 2017 het huis in! Meer weten? Check de website van Tetris House

Psst.. voor alle wiskunde G’s zetten we hieronder nog even de wiskundesom neer. Kun jij het vraagstuk oplossen?

Reageer op artikel:
Tetris House: van wiskundesom naar écht woonhuis aan de Ringvaart!
Sluiten