Florence
Florence Wooninspiratie 14 mei 2018

5 manieren om je cactus het middelpunt van je interieur te maken

Was de cactus voorheen een suffe prikkelende vensterbank plant, tegenwoordig is de cactus niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. We zien we hem steeds vaker op verschillende plaatsen en stijlen terug in het interieur en lijkt hij helemaal van zijn oubollige imago af te zijn. Fijn, want wij houden van de cactus!

Naast dat de cactus veel mogelijkheden heeft qua styling, heeft deze stekelige plant weinig verzorging nodig. Je hoeft een cactus namelijk maar één keer in de maand water te geven. Verder is het belangrijk dat de cactus veel licht krijgt en op kamertemperatuur gehouden wordt. Wij zetten hier 5 styling ideeën voor je op een rij

1. De hangende variant | We schreven al eerder over de opkomende trend van hangende planten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een oude gehaakte onderlegger om een jampot wikkelen, touwtjes eraan bevestigen en klaar. Ook kun je zelf een macramé hanger maken met wat touw en een metalen ring. Als je dat te lastig vind, kun je er ook gewoon een in de winkel kopen.

2. Cactussen in blik | Makkelijk en toch creatief. Het enige wat je hoeft te doen is wat lege blikjes verzamelen en eventueel het etiket verwijderen. Vooral leuk om mini cactussen in te planten. Als je wat grotere cactussen hebt, zijn tinnen emmertjes een leuk alternatief.

3. De terrarium cactus | Ook hier zien we weer een hangende variant. Je kunt een terrarium natuurlijk gewoon kopen, maar je kunt hem ook gemakkelijk zelf maken van bijvoorbeeld, ook al zo’n populair item, een mason jar.

4. De cactus als eyecatcher | Een grote cactus als blikvanger kan ook weer op verschillende manieren sfeer geven aan een ruimte. Links is gekozen voor een combinatie met kleurrijk interieur, wat zorgt voor een meer bohemian uitstraling. Rechts is de hij gecombineerd met neutrale tinten en moderner interieur, waardoor het groen meer in het oog springt en een frissere look gecreëerd wordt.

5. Terracotta | Als laatste styling idee geven we de terracotta pot. Het leuke aan deze potten is dat ze in verschillende maten te krijgen zijn en je bijvoorbeeld meerdere cactussen bij elkaar kunt zetten in potten van verschillende grootte. Je kunt de terracotta potten ook combineren met potten van ander aardewerk.

Heb jij nog leuke styling ideeën? Wij zijn benieuwd!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 manieren om je cactus het middelpunt van je interieur te maken
Sluiten