Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 apr 2018

Trend: haal confetti in huis met de bijzondere terrazzo look

In meubels, vloeren, muren en accessoires. We zien het tegenwoordig steeds meer: het gespikkelde terrazzo. En wij zijn er fan van, want met deze trend heb je altijd een beetje confetti in huis, hoera!

De confetti-trend is niet nieuw. De trend staat namelijk beter bekend onder de naam terrazzo. We schreven er al eerder een artikel over, maar we komen het nog steeds zó vaak tegen dat we er graag een keertje bij stil willen staan.

Je kunt terrazzo zien als een uit de hand gelopen low budget DIY project. Want wist je dat terrazzo voor 95 procent uit marmer bestaat? Het is dan ook begonnen als low budget oplossing voor mensen die normaal marmer niet konden betalen. Terrazzo bestaat dus uit restjes marmer die samengevoegd worden tot een nieuw materiaal. Op die manier worden nieuwe muren, vloeren of meubelstukken gemaakt. Bijzonder!

roomed-terrazzo
stylebyemilyhenderson

Met terrazzo kan je alle kanten op. Niet alleen qua items (je kunt kiezen voor een hele keuken van terrazzo, maar ook voor een subtiel lampje of potje), maar ook qua kleur. Omdat terrazzo gemaakt wordt van verschillende materialen die samen geperst worden, zijn er talloze kleurencombinaties nodig. Daar houden we van, want zo is er altijd een terrazzo item te vinden dat perfect bij jou in huis past.

roomed-terrazzo
insideout
roomed-terrazzo
portalrociero

Vloer

Een gespikkelde vloer kan druk overkomen als het niet goed gestyled wordt. Je kunt een terrazzo vloer dan ook het beste combineren met rustige meubels. Ga niet voor muren met drukke prints of meubels in felle kleuren, want je zult al snel zien dat dat té wordt. Ga het beste voor lichte meubels in één kleur en zorg voor een mooie eenheid in het interieur.

roomed-terrazzo
architizer

Trap

Één van onze favoriete terrazzo details: een trap met terrazzo motief. Deze trap is zo fashionable en stijlvol. De roze spikkel maakt het geheel helemaal af.

roomed-terrazzo
apartmenttherapy

In de keuken

Over deze keuken schreven we al eerder een artikel. We zijn nog steeds verliefd op de combinatie van het roze terrazzo en de gouden kraan. Wat een details!

roomed-terrazzo
angeliquemugnier
roomed-terrazzo
herve goluza

Ook terrazzo in huis?

Wil je ook wat terrazzo items in huis halen? Hier shop je de leukste items. En als je nog wat meer inspiratie nodig hebt, bekijk dan vooral deze binnenkijker met terrazzo vloer, en deze bijzondere terrazzo keuken eens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend: haal confetti in huis met de bijzondere terrazzo look
Sluiten