Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 24 jul 2021

Confetti style: wij geven inspiratie voor terrazzo in de badkamer

Terrazzo maakt een grote comeback in badkamers. Stukjes marmer, graniet of glas worden in cement geduwd en gepolijst. Prachtig en zeker de moeite waard om even naar te kijken. Wij geven inspiratie voor terrazzo in de badkamer.

Dit zijn een paar prachtige voorbeelden.

Terrazzo in de badkamer

Terrazzo is van originele een Italiaanse techniek die in de jaren ’50 en jaren ’70 ook in Nederland erg populair was. Je kunt het herkennen door gespikkelde motieven met een onregelmatig mozaïek effect. De trend verdween zo’n 40 jaar geleden maar komt nu terug. Tegenwoordig is het ook verkrijgbaar gemaakt van kunststof, wat het een stuk goedkoper maakt.

Een vrolijke wastafel

Deze wastafel is rond en gemaakt van wit beton. Hij is duurzaam, past in vrijwel elke badkamer en geeft een vrolijke ‘confetti’ look. Je kan het combineren met een stoere badkamer of een moderne badkamer.

Retro look

Deze retro muur staat perfect in deze minimalistische badkamer. Het zorgt voor een bijzonder accent en brengt een extra gevoel van luxe met zich mee. Of je het nu in je vloer, wastafel of muur hebt zitten: het blijft heerlijk om naar te kijken.

Laminaat in de badkamer: het kan en wij leggen uit hoe


Een echt statement

Niet alleen je vloer, niet alleen je muur maar wat dacht je van allebei? De doorgetrokken vloer trekt echt je aandacht en zorgt voor een statement in je badkamer. Ideaal om voor je vloer én muur te gebruiken want het is sterk, hard en makkelijk schoon te maken.

Terrazzo in de badkamer

Deze stoere, moderne badkamer is helemaal af met deze terrazzo tegels op de vloer. Ondanks dat er veel kleuren in de tegels zitten blijft het rustig omdat het in dezelfde tint is. Nog een voordeel van terrazzo: het is enorm stoot- en krasvast.

Zwart, marmer en goud: dit zijn de opvallende badkamertrends van 2021


Andere soort

Dit is even wat anders: in plaats van een lichte basiskleur hebben ze er hier voor gekozen om te beginnen met een donkere onderkleur. Hoe dan ook, het staat prachtig en komt in meerdere delen van de badkamer terug, wij houden ervan.

More, more, more

Tja, je houdt ervan of je houdt er niet van… Wij vinden deze badkamer in ieder geval helemaal te gek. De terrazzo vloer, muur en meubels hebben allemaal een grijzige tint waardoor het erg chique staat.

Subtiel

Je kan het natuurlijk ook erg subtiel houden. In deze badkamer hebben ze ervoor gekozen om alleen het blad van het badkamermeubel in terrazzo stijl te doen. Rustig maar wel nét iets specialer dan normaal.

Kleurrijk

De stukjes marmer, glas en graniet zijn hier in allerlei kleuren groen. Ideaal voor als je wel wat kleur in je badkamer kunt gebruiken. Zijn jullie net zo enthousiast als wij?

6 fouten waardoor je badkamer kleiner lijkt dan dat ‘ie eigenlijk is

Terrazzo in de badkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Grando

Reageer op artikel:
Confetti style: wij geven inspiratie voor terrazzo in de badkamer
Sluiten