Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 25 mei 2020

De mooiste terras parasols voor lange dagen in de zon (zonder te verbranden)

Natuurlijk kijken we uit naar lange dagen in de zomerzon met een lekker drankje en een goede snack in de hand. Maar na verloop van tijd kan het vaak toch te warm worden en sowieso is het verstandig om niet uren lang in de volle zon te zitten. De oplossing: een parasol. Hierdoor zit je alsnog lekker in de tuin, maar niet in de zon. Dit zijn een aantal toffe terras parasols.

Je denkt misschien: een parasol is een parasol. De dingen hebben een nogal standaard uiterlijk en zijn vrij lomp. Maar dat is niet helemaal waar. Terras parasols komen in allerlei kleuren en vormen.

Dit zijn een aantal mooie terras parasols:

asymmetrische parasol
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

1. Asymmetrisch

Deze asymmetrische parasol is vooral lekker groot en kan daardoor een groot deel van je tuin met schaduw bedekken. Perfect om te gebruiken bij een rechthoekige tafel. Lekker voor wanneer je met familie of vrienden wil barbecuen en niemand zin heeft om in de volle zon te zitten.

Deze handige parasol is €179,-

terras parasols met donker houten frame
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

2. Stylish donker hout

Wij houden van meubels die zowel binnen als buiten mooi zijn. Helaas kun je een parasol natuurlijk niet binnen neerzetten, maar deze stylish parasol met donker hout kan wel heel goed matchen met de binnenkant van je huis. Zeker als er donker laminaat op je vloer ligt. In combinatie met het donker blauw, ziet deze parasol er elegant en charmant uit.

Deze parasol is te koop voor €369,-

zweefparasol
Bron: Tuinmeubelen

3. Grote zweefparasol

Een zweefparasol is gewoon heel praktisch wanneer je een grote tuin hebt of met veel mensen in de tuin wil zitten. Het design is misschien niet heel spannend, maar de parasol doet wel wat hij moet doen. Deze antraciete zweefparasol van Tuinmeubelen ziet er simpel, maar stylish uit.

Deze zweefparasol is €489,-

gele parasol
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

4. Vrolijk geel

Deze vrolijke gele parasol geeft ons gewoon een heel fijn zomers gevoel. Het vrolijke kleurtje is wat deze parasol bijzonder maakt; voor de rest heeft het een redelijk simpel design. Simpel, maar leuk.

Deze parasol is €209,-

zwarte tuinparasol
Bron: Tuinmeubelen

5. Klein en praktisch

Soms heb je gewoon een kleine simpele parasol nodig die doet wat hij moet doen. Deze Shanghai tuinparasol van Tuinmeubelen is stylish zwart en staat daardoor goed in iedere tuin. Veel parasols zien er soms een beetje lomp uit, maar daar heeft deze parasol geen last van.

De parasol kost €129,-

rode parasol
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

6. Groot en rood

Over lomp gesproken: deze grote rode terras parasol ziet er misschien een beetje lomp uit. Maar het rood geeft een fijne vrolijke sfeer aan je tuin. Bovendien bedekt deze grote parasol een groot deel van je tuin.

Deze rode parasol kost €99,95

lichte zweefparasol
Bron: Tuinmeubelen

7. Regenbestendige zweefparasol

Deze lichte zweefparasol is vooral heel handig. Hij bedekt een groot deel van je tuin, je kunt hem aan een tafel schuiven, je kunt hem kantelen en hij is waterbestendig. Dit betekent dat je je ook geen zorgen hoeft te maken wanneer er een zomerse bui over de tuin trekt.

Deze regenbestendige zweefparasol is €589,-

terras parasols artikel
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

8. Schattig roze

Op deze schattige rozige parasol werden we gelijk verliefd. Het is een simpele parasol, maar met overhangende flappen aan de zijkant die hem toch wat interessanter maken. Het is geen gigantische parasol, dus perfect voor een klein terras of voor een balkon.

Deze leuke parasol is €89,95.

groene parasol
Bron: Tuinmeubelen

9. Perfect voor een groene tuin

Ben je een plantenmoeder en zit je het liefst in een lekker beplante tuin? Dan past deze gezellige groene parasol daar perfect bij. Het motief is onwijs grappig en bovendien is de stang gemaakt van een lichte houtsoort.

Deze vrolijke parasol is €99,-

parasol in artikel over terras parasols
Bron: Bogaart Tuinmeubelen

10 .Alsof je op vakantie bent

Deze schattige parasol geeft ons het gevoel alsof we op vakantie zijn in Griekenland. Op een ligbedje uitkijkend op de azuurblauwe zee. Heerlijk. Met deze parasol waan je je een beetje op vakantie. Het is een simpele lichte parasol met weinig poespas.

Deze zomerse parasol is €49,95.

Meer tuininspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste terras parasols voor lange dagen in de zon (zonder te verbranden)
Sluiten