Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 27 apr 2020

Eerste hulp bij: je terras inrichten

De tijd om lekker in de tuin te zitten breekt weer aan. Het weer wordt een stukje beter en die warme dagen willen we graag spenderen in de buitenlucht. Dan is het fijn om een mooie tuin te hebben en een fijn terras om op te zitten. Dit is eerste hulp bij je terras inrichten.

Je terras is de plek om in de zomer lekker te eten, te ontspannen en te genieten. Dat moet buiten niet anders zijn dan binnen. Het is dan fijn als je terras juist is ingericht zodat je ultiem kan genieten van het lekkere weer.

Je terras inrichten met deze tips:

Zon of schaduw?

Aller eerst is het belangrijk om te bepalen waar je je terras wil hebben. Liever aan de schaduwkant of aan de zonkant van je tuin? De zonzijde betekent dat je een lange tijd van de dag in de volle zon zit en dat is niet altijd even gezond voor bijvoorbeeld je huid. Dat kun je natuurlijk oplossen met een parasol.

Een terras aan de schaduwkant van je tuin is ideaal voor hete zomers. Alleen niet alle planten doen het goed in de schaduw, dus daar zou je rekening mee moeten houden als je graag planten op je terras hebt.

Bestrating

Over de bestrating van je terras moet je ook goed nadenken. Meubels in de tuin staan soms wat steviger op tegel dan op grind of ander los materiaal. Een volledig betegelde tuin is niet geweldig voor het milieu, dus lekker veel groen moedigen we zeker aan. Tuintegels bepalen veel van de sfeer van je tuin, dus kies wat je mooi vindt.

Indeling

De indeling van het terras is misschien nog wel het moeilijkste gedeelte. Wij raden het aan om voor jezelf eerst op een blaadje uit te tekenen hoe je het wil hebben, voordat je tuinmeubels neerzet. Dan weet je precies waar je dingen wil hebben en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt.

Denk daarbij bijvoorbeeld goed na over hoeveel mensen er in je tuin kunnen en moeten zitten. Ligstoelen passen beter in de zon en een eettafel werkt wellicht beter aan de schaduwkant. Als je terras grenst aan een schuur of aan je woning; moet je rekening houden met de ingang.

Planten

Planten zijn een toffe manier om je terras wat gezelliger te maken. Mooie potplanten en bloemen maken je terras en daarmee je tuin een stuk persoonlijker en levendiger. Een goede manier om ook wat meer groen toe te voegen als je veel tegels in je tuin hebt.

Meer tuininspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Aanleggenterras.nl

Reageer op artikel:
Eerste hulp bij: je terras inrichten
Sluiten