Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 11 mei 2020

8 terras ideeën om je terras helemaal klaar te maken voor de zomer

Zie je het voor je: met een ijsje of een koud drankje op je terras terwijl de zon schijnt. Heerlijk. Wij zijn er weer helemaal klaar voor; alleen ons terras nog niet. Dit zijn een aantal terras ideeën om je terras klaar te stomen voor de zomer.

Het maakt niet uit of je een grote achtertuin hebt of maar een klein plekje; we willen allemaal dat we lekker kunnen zitten op ons terras. Met deze ideeën lukt dat zeker.

Toffe terras ideeën

1. Praktische zaken

Een terras moet mooi en comfortabel zijn, maar praktische zaken zijn ook erg belangrijk. De toegankelijkheid van je terras beïnvloed ook het comfort van je terras. Maar ook de bestrating speelt een grote rol in zowel uiterlijk als comfort. Een fijne tuin heeft een goede balans van bestrating en groen. Denk goed na over tegels, gras of een andere ondergrond.

2. Water

Een manier om je terras interessant te maken is door te zorgen voor water. Denk hierbij aan een schattig vijvertje of een fonteintje. Niet alleen staat het leuk; het zorgt ook voor leven in de tuin. Een fonteintje zorgt bijvoorbeeld voor geluid en vogeltjes die ervan drinken.

3. Warmte

Je wil ten alle tijden comfortabel en knus in je tuin zitten. Ook in de late zomer wanneer het ‘s avonds weer wat koeler wordt buiten. Dit kun je oplossen door te zorgen voor warmte in de tuin. Je kunt zachte plaids aanschaffen om lekker onder te kruipen. Maar je kunt ook groter denken in de vorm van een buitenhaard of een vuurkorf.

4. Planten en bloemen

Om het terras gezelliger te maken zijn mooie planten en bloemen in de tuin altijd een goed idee. Ze geven het terras en de tuin sfeer, kleur en leven. Je kunt in het voorjaar al beginnen met het planten van de mooiste bloemen en planten.

5. Optimaal relaxen

Op je terras wil je natuurlijk ultiem kunnen relaxen, dus zorg ervoor dat je dat kan doen. Schaf meubels aan waar je lekker op kan zitten. Hang een hippe hangmat op om af en toe een dutje in te doen. Koop kussentjes en dekentjes om lekker te kunnen zitten op de meubels in je tuin. Dat het buiten is betekent niet dat het minder comfortabel is dan binnenshuis.

> Lees ook: Tof: deze tuinmeubels zijn leuk voor buiten én binnen

6. Mooie tuinmeubels

Inderdaad, voor tuinmeubels geldt dat ze net zo comfortabel moeten zijn als de meubels die in je huis staan. Denk aan een lekkere loungeset, fijne ligstoelen of een mooie tafel om met vrienden en familie aan te barbecuen.

7. Sfeerverlichting

Om voor nog meer sfeer te zorgen op je terras, is mooie verlichting heel belangrijk. Hierdoor kun je het ook gezellig maken wanneer het iets donkerder wordt. Denk aan lekker ruikende kaarsen of leuke snoerverlichting voor rondom het terras of tegen de schutting aan.

8. Je persoonlijke stijl

Om het af te maken heeft je terras een persoonlijke touch nodig in de vorm van leuke decoratie. Denk hierbij aan kussens, dekens, leuk servies, toffe plantenpotten en meer om ervoor te zorgen dat je tuin een uniek uiterlijk heeft dat bij jou past.

Nog meer tuin- of terras ideeën nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 terras ideeën om je terras helemaal klaar te maken voor de zomer
Sluiten