Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 9 aug 2021

Zo vind je een leuk plekje in huis voor jouw terrarium

Nog op zoek naar iets groens in huis, maar wil je niet dat het teveel van jou vraagt? Misschien dat een terrarium dan iets voor je is. Door het unieke ecosysteem hoef je verder (bijna) niets meer te doen.

Je kan er dan voor kiezen om voor een gesloten of een open terrarium te gaan. In tegenstelling tot gesloten terrariums moet je open terrariums afhankelijk van de planten om de zoveel tijd wat water geven (doordat ze open zijn verdampt het water).

Wij hebben wat voorbeelden van open en gesloten terraria gevonden die op een leuke manier in het interieur zijn verwerkt.

6 ideeën voor terrrariums in je interieur

1. Een groene salontafel

Waarom zou je nog een terrarium op je salontafel neerzetten als je de tafel zelf in een terrarium kan veranderen? Het creëert zo’n tof effect wanneer je door een glazen tafel naar het groen kan kijken.

Verder past het ontzettend goed binnen een minimalistisch interieur, want met zo’n tafel wil je niet dat die vol komt te staan.

2. Hang terrariums als lampen aan de muur

Wij vinden ze zo leuk aan een haakje hangen, maar natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om ze aan je wand te hangen.

Denk bijvoorbeeld aan hangplanten en hang ze op dezelfde wijze aan de muur of kijk naar unieke kaarsenhouders voor aan de muur en doe daar inspiratie aan op.

3. Maak een kroonluchter van terrariums

In plaats van ze direct aan je plafond te hangen is het een leuk idee om meerdere kleine terraria aan een stevige ronde balk te hangen, zodat je er als het ware een eyecatchende kroonluchter ervan maakt.

Om het er wat speelser uit te laten zien, kan je voor verschillende vormen kiezen. Het ziet er dan net iets leuker uit vanwege de contrasten.

4. Plaats mini broeikassen op de vensterbank

Voor als je nog een lege vensterbank hebt: zet er een mooi terrarium neer. Pas alleen wel op als de vensterbank volop in de zon staat.

Zolang dit niet het geval kunnen deze broeikassen (met losse planten erin gezet) er heel leuk staan. Dan lijkt het net alsof je zelf groen op je vensterbank aan het kweken bent.

5. Gebruik het als verlichting

Neem wat kaarsen en gebruik een leeg terrarium als een originele kaarsenhouder of stop wat lichtjes in een van je terraria tussen het groen.

Met lichtjes erin kan je ze mooi buiten op je terras hangen voor een gezellige sfeer. Je moet dan wel uitkijken dat het met de lichtjes niet iets te heet wordt voor de kleine planten die erin zitten.

6. Ga voor een spiegel met een terrarium

Als laatste hebben we nog deze mooie spiegel met een simpel terrarium. Waarschijnlijk is simpel in dit geval ook beter, want als je de spiegel ook nog wilt gebruiken dan moet het niet zo vol gegroeid staan. Anders zie je jezelf dadelijk niet eens meer staan.

Wil je zelf een plant terrarium maken? Gebruik dan déze planten

ideeen terrarium interieur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo vind je een leuk plekje in huis voor jouw terrarium
Sluiten